40 de case și zeci de grădini afectate de inundații la Galați

Inundatii. Foto cu caracter ilustrativ
Inundatii. Foto cu caracter ilustrativ

Un număr de 40 de case, 73 de anexe gospodăreşti, 95 de curţi, un drum judeţean şi 2,8 kilometri de străzi au fost inundate în comuna Corod, din judeţul Galaţi, în urma inundaţiilor înregistrate în data de 3 iunie, arată datele preliminare centralizate de autorităţile locale, potrivit unui comunicat al Ministerului Apelor şi Pădurilor.

Potrivit sursei citate, ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş, alături de primarul comunei Corod, Vasile Cârjeu, a inspectat zonele pe care primăria este în măsură să le pună la dispoziţie pentru realizarea unor eventuale lucrări hidrotehnice. De asemenea, delegaţia MAP, însoţită de prefectul judeţului Galaţi şi de primarul din Corod, a intrat în mai multe gospodării afectate de inundaţii, pentru a discuta cu locuitorii, pe care, totodată, i-au asigurat de faptul că Guvernul, în perioada următoare, va adopta măsuri de sprijin pentru toţi cei afectaţi.

"Ieri, la Staţia pluviometrică de la Hanul Conachi, s-au înregistrat 100 l/mp. Urmează ca, în regim de urgenţă, prin fondul de rezervă al Guvernului şi printr-o hotărâre de guvern, pe care urmează să o depunem într-o şedinţă viitoare a Executivului, să fie alocate sume pentru lucrări hidrotehnice în judeţul Galaţi. Este important să fim alături de cetăţenii afectaţi de aceste fenomene extreme", a afirmat Ioan Deneş.

Rupere de nori



În comuna Corod, în urma evenimentelor hidrometeorologice din zilele de 2 şi 3 iunie, au fost înregistrate precipitaţii însemnate cantitativ, care au depăşit 70 l/mp în vârful de bazin al râului Corozel, amonte de comuna Corod. S-au generat importante scurgeri de pe versanţi, care s-au concentrat pe cursul de apă Corozel şi au dus la inundarea obiectivelor social-economice din intravilanele satelor Corod şi Brătuleşti.

Datele preliminare prezentate de autorităţile locale arată că inundaţiile au afectat, în comuna Corod, 40 de case, 73 de anexe gospodăreşti, 95 de curţi, un drum judeţean şi 2,8 km de străzi.

"Menţionăm că specialiştii de la Administraţia Bazinală de Apă Prut-Bârlad au intervenit noaptea trecută pentru asigurarea tranzitării viiturii şi scurgerea cât mai rapidă a apei din zona de intravilan a comunei Corod. De asemenea, în aval de localitatea Corod au fost luate măsuri de pregolire a acumulării permanente Corod, astfel încât viitura să fie atenuată în acumulare pentru a se evita comunei Matca, aflată în aval de comuna Corod. Personalul tehnic intervine în continuare pentru îndepărtarea tuturor obstacolelor existente în albie, efectuarea de lucrări de despotmoliri la poduri şi podeţe, curăţarea rigolelor şi a şanţurilor marginale ale drumurilor şi reţelelor stradale", se menţionează în comunicatul ministerului de resort.

Vezi și: Administrația Națională „Apele Române” intervine în zonele afectate de inundații în județul Galați

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel