11 iulie: Ziua Populației. Pocora: "Rovana Plumb să plece acasă"

Cristina Pocora
Cristina Pocora

11 iulie, Ziua Populației. Ziua Mondială a Populației este marcată în fiecare an la 11 iulie, ca urmare a atingerii cifrei de cinci miliarde a populației globale, la 11 iulie 1987.

Cristina Pocora, fost purtător de cuvânt PNL, spune că în România nu avem de ce să celebrăm Ziua Mondială a Populației, 11 iulie. Mai mult decât atât, Cristina Pocora îi cere demisia Rovanei Plumb.

VEZI ȘI: Horia Uioreanu. Nume importante pe lista șpăgii lui Horia Uioreanu

"Pe 11 iulie, se celebrează în întreaga lume Ziua Mondială a Populaţiei. În România, însă, numai moment de celebrare nu este. Țara noastră are, deja, o problemă serioasă în privința natalității. Tot mai puține familii se gândesc să aibă copii, statisticile arată că numărul de pensionari îl va depăși pe cel de oameni activi.

În tot acest timp, la Ministerul Muncii nu se întâmplă nimic. Acum sau niciodată, pentru că deja suntem într-un punct critic, trebuie luate măsuri pe termen lung, trebuie create politici de guvernare și nu date pomeni electorale!

Acum sau niciodată, statul trebuie să sprijine cuplurile care acum se tem să aibă copii de grija că nu vor avea cum să le asigure accesul la o școală bună, la servicii de sănătate bune, că nu le pot asigura un viitor", a scris Cristina Pocora pe blogul personal.

Aceasta îi cere demisia Rovanei Plumb, dacă nu vine cu o soluție privind politicile natalității. 

"Așa că, astăzi, mai mult ca oricând, îi cer doamnei ministru a Muncii, Rovana Plumb, să ne spună ce face în privința creșterii natalității. Ce politici pe termen mediu și lung are ministerul, cum va susține statul creșterea demografică.

Și, dacă nu există nicio politică în acest domeniu, dacă doamna ministru are preocupări mărunte si niciun plan pe acest sector, o invit să plece acasă", a conchis Cristina Pocora.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel