INTERVIU. Cristina Pocora și Dan Cruceru, la trei ani de la prima întâlnire cu fetița lor, Sophia

Vineri, pe 22 august, Cristina Pocora și Dan Cruceru sărbătoresc prima întâlnire cu fiica lor, micuța Sophia Maria. Cu această ocazie, când fetița lor împlinește trei ani, DC News vă prezintă un interviu în exclusivitate cu fericitul tătic.

VEZI ȘI: Gestul lui Rareș Bogdan, după eliberarea lui Năstase. Ce vrea să facă

Dan Cruceru ne-a vorbit despre experiența de părinte care îi umple sufletul de fericire și ne-a împărtășit câteva lucruri neprețuite petrecute în familie alături de Sophia și soția lui. De asemenea, jurnalistul ne-a povestit și despre un moment dificil prin care a trecut cu fetița sa.

VEZI ȘI: INTERVIU. Cristina Pocora, purtătorul de cuvânt PNL, dezvăluiri în exclusivitate. Fața mai puțin cunoscută a Cristinei Pocora


DC News: Cum s-a schimbat viața dumneavoastră după ce s-a născut Sophia?

Dan Cruceru: Care viață? Credeți că mai ții minte viața de dinaintea apariției copilului? Nu există o continuare, ci o viață cu totul si cu totul noua. Universul tău se schimbă complet, îți fuge pământul de sub picioare, stresul atinge cote nemaiîntâlnite, totul e un haos în jurul tău. Îți dorești enorm copilul, dar primul an este cumplit de greu. Boțul ăla de om reușește să-ți distrugă lumea ta veche, plină de tabieturi, de hobbiuri. Încet, încet, înveți să construiești, însă, o lume nouă, pe reguli și principii o vizează și pe micuță. Și, după primul an, înțelegi, de fapt, că lumea ta veche nici măcar nu era importantă. Că lumea cea nouă este cea pentru care merită să trăiești cu adevărat. Iar acum, când Sophia are aproape trei ani, daja, fotografia de familie este perfectă. Facem totul împreună, ne bucurăm împreună unul de celălalt în fiecare zi și ne iubim cum nu poți descrie în cuvinte.

DC News: Ne puteți spune un moment foarte emoționant, dar și unul extrem de amuzant din ipostaza de tătic?

Dan Cruceru: Prima dată când am luat-o în brațe a fost cel mai emoționant moment din viața mea. Am dat sute de examene, am sărit cu parașuta, am transmis live de la prima investire a lui Obama. Am trăit senzații unice, fenomenale. Dar momentul în care am privit-o în ochișori pentru prima dată este de departe cel mai emoționant pentru mine. Foarte multe emoții, dar unele cu foarte multă tensiune, am trăit și curând după nașterea ei. La zece zile de viață, Sophia s-a deshidratat. Am fost la un pas de o tragedie. În cinci minute, eram cu ea la spital. Au fost cele mai lungi minute din viața mea, nu știu nici acum ce culori aveau semafoarele în calea noastră, cum am reușit să străbatem distanța Giulești- Tei în cinci minute. O auzeam doar pe Cristina, care, pe bancheta din spate, vorbea cu Sophia și încerca să o țină trează. Din fericire, medicii ne-au stabilizat imediat copilul și totul s-a terminat cu bine. Dar întâmplarea a fost groaznică. Momente amuzante trăim în fiecare zi. Mai ales de când Sophia vorbește, ne amuzăm teribil când emite cuvinte "noi", pe care trebuie să le traducem cu dicționarul pentru bebeluși în față, sau când face conexiuni "de oameni mari" care te surprind prin faptul că nu-ți imaginezi că un căpșor atât de mic poate gândi atât de complex. Sau când plec la serviciu și îmi iau "la revedere" de la ea și mă oprește brusc. "Fără pup și dragoste nu pleci" spune ea și îmi sare în brațe! E prea tare!

DC News: Cine vă ajută să o creșteți pe micuța Sophia?

Dan Cruceru: Fără o persoană de încredere, fără un ajutor suplimentar, nu te descurci în creșterea copilului. Amândoi părinții suntem persoane foarte active, destul de ocupate și avem nevoie de ajutor. Am avut norocul să avem două bunici senzaționale. În primii doi ani ai Sophiei, am avut-o la noi pe mama Cristinei, "buni Lilia". Acum, a venit la schimb "buni Maria", mama mea. Am avut norocul ca ele să se sacrifice și să nu fie nevoie să căutam o bonă. Recunosc că mai ales moda cu bonele filipineze nu-mi este deloc pe plac.

DC News: Cum vă descurcați în rolul de părinte?

Dan Cruceru: Habar n-am. La întrebarea asta ar trebui să răspundă chiar Sophia. Eu știu doar că încerc să fiu alături de ea cât pot de mult, să facem cât mai multe lucruri împreună, că îmi place acest rol și că, în fiecare zi, învăț lucruri noi, învăț să fiu un tată mai bun, un taticool, așa cum mă descriu și pe dancruceru.ro. Pentru că da, eu cred că e foarte cool să fii parinte. E cool să mergi cu copilul tău în parc, în loc să te duci pe Dorobanți, e cool să mergi la teatrul de păpuși, în loc să te duci în club, e cool să faci castele de nisip, decât să-ți bei mințile pe vreo plajă de fițe din Mamaia.

DC News: Ce este cel mai important lucru în educația fetiței?

Dan Cruceru: Independența. Încercăm să o învățăm pe Sophia să fie un copil independent, curajos, extrem de puternic, încrezător în forțele proprii, cu inițiativă. Visăm sa fie un viitor lider. În acest sens, o incurajam tot timpul sa incerce sa faca lucrurile singura, sa-si testeze abilitatile, sa descopere lucruri noi. Toate aceste calități trebuie să fie susținute, însă, de învățătură și creativitate. La vârsta asta, ne bucurăm că iubește cărțile. Sperăm să-i placă toată viața. Vrea să asculte povești încontinuu, să descopere noi lumi și personaje. În paralel, pictează și colorează foarte mult, iar noi avem grijă să-i asigurăm toate materialele necesare pentru a-i stimula creativitatea.

DC News: Ce lecție importantă de viață i-ați dat sau v-a dat chiar ea până acum?

Dan Cruceru: Eu îi dau lecții de viață prin puterea exemplului. Îi arăt dragostea mea tot timpul, îi arăt că este cel mai important om pentru mine. Iar ea simte această afecțiune și învață că lumea are și foarte multe părți frumoase. Învață și că familia este locul ei cel mai sigur, locul unde va fi fericită mereu. De la ea, am învățat că fericirea nu se bazează pe averi. Că o poți descoperi într-o îmbrățișare, într-un pupic pe obraz sau într-un "Tati, te ubesc!".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel