Klaus Iohannis: Regele Mihai este un erou

Klaus Iohannis susţine într-un mesaj cu ocazia împlinirii a 70 de ani de la actul istoric din 23 august 1944 că Regele Mihai este cu adevărat un erou.

VEZI ȘI: EXCLUSIV. Cristina Pocora, zi IMPORTANTĂ. Momente care nu pot fi uitate

Cu ocazia zilei de 23 august, Iohannis transmite din partea sa şi a Partidului Naţional Liberal "cele mai distinse omagii şi gânduri frumoase Majestăţii sale Regele Mihai I al României".

"Anul acesta se împlinesc 70 de ani de la actul istoric de la 23 august 1944, al cărui autor a fost, în mod netăgăduit, Majestatea Sa, Regele Mihai I al României. Astăzi, îmi revine onoranta misiune de a mulţumi Majestăţii Sale în numele Partidului Naţional Liberal pentru gestul curajos care a condus în cele din urmă la victoria Aliaţilor. Momentul istoric prin care România a întors armele împotriva naziştilor, scurtând războiul cu cel puţin şase luni şi evitând pierderi teritoriale şi umane incomensurabile pentru ţară şi pentru întreaga Europă, rămâne probabil cel mai important eveniment din istoria noastră recentă', afirmă Klaus Iohannis, potrivit unui comunicat de presă.

El arată că la şapte decenii distanţă istoricii au reliefat în mod chibzuit şi cuprinzător virtuţile personale de care a dat dovadă Regele Mihai I în acea zi crucială pentru destinul nostru, opinând că acesta a fost un act salvator pentru viitorul naţiunii române.

"De acel moment nu a beneficiat doar România, care a fost astfel ferită de numeroase pierderi şi de consecinţe nebănuite, ci chiar cauza libertăţii şi democraţiei. În Bucureştiul dominat de trupele germane, Regele Mihai I a acţionat pentru salvarea statului român dintr-o situaţie aproape fără ieşire, curmând dictatura militară, în dispreţul pericolului pentru siguranţa personală şi a intereselor private. În definitiv, greutăţile uriaşe cu care se confrunta România, contextul complicat, presiunile exercitate, ameninţarea iminentă a ocupantului şi rezultatul final au arătat că Regele Mihai I a procedat cu promptitudine realizând un memorabil act de oportunitate politică", subliniază liderul PNL.

În încheiere, Klaus Iohannis Iohannis precizează că Regele Mihai este cu adevărat un erou, punctând că doar cine cunoaşte meritele sale îi poate aprecia calităţile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel