Convoiul rus, în întregime, în Ucraina

Situație critică în Ucraina. Toate cele 280 de camioane ruse au intrat în Ucraina. Doar 34 au fost verificate. Toate camioanele ar fi încărcate cu ajutoare, spun rușii. Scenariile, însă, sunt printre cele mai sumbre. 

Toate cele 280 de camioane ale convoiului umanitar rus se îndreaptă spre Lugansk, informează Unian.ua, care citează postul de televiziune Rossia 24.

Din cele 280 de camioane doar 34 au fost verificate de către vameșii și grănicerii ucraineni. Celelalte au trecut granița ruso-ucraineană și în prezent se îndreaptă spre Lugansk, fără a fi verificate.

Primele camioane din convoiul umanitar rus au ajuns în orașul Lugansk, din estul Ucrainei, unul din principalele bastioane ale separatiștilor. 

Președintele ucrainean Petro Poroșenko a declarat că intrarea convoiului umanitar rus pe teritoriul Ucrainei reprezintă o încălcare a dreptului internațional și a cerut Moscovei să reintre în legalitate.

Pe de altă parte, NATO a observat o dislocare alarmantă de forțe terestre și aeriene ale armatei ruse în apropierea frontierei cu Ucraina, a declarat vineri secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel