Interviu Ioan Ghișe. O carieră de peste 20 de ani în politică: Competență, perseverență, cinste și patriotism

Ioan Ghișe este un om consecvent care își respectă cu sfințenie principiile. A demisionat din PNL, susținând că fuziunea cu PDL este "inacceptabilă". Prin gestul său s-a alăturat unor alți vechi liberali precum Mircea Diaconu sau Călin Popescu Tăriceanu.

VEZI ȘI: Incident INCREDIBIL în emisiunea lui Badea: Vom avea cel mai mare rating

Își dorește să candideze la prezidențiale pentru că – după cum spune chiar el – România are nevoie de un suflu nou. Ioan Ghișe a fost alături de români și în 2012 când, în luna august, a fost singurul politician care și-a asumat deschis lupta pentru validarea legală a referendumului privind demiterea lui Traian Băsescu.

Ioan Ghișe, candidat independent la prezidențiale, a acordat un interviu pentru DC News în care a vorbit despre principiul după care se ghidează în viață, dar și despre pasiunile sale: șahul și matematica.

VEZI ȘI: Pe cine susține Mircea Badea la prezidențiale-DOVADA foto

Ioan Ghișe a fost profesor de matematică și mărturisește că îi este dor de acele vremuri: "Eram un profesor ca oricare altul. Îmi este dor de acele timpuri cum îmi este dor și de anii tinereții. Copiii spuneau că eram un profesor iubit de elevi, dar cel mai bine ar fi să vă spună ei acest lucru".

Pasiunea pentru șah

Vechiul liberal a fost o bună perioadă de timp antrenor de șah. Despre legătura dintre politică, matematică și șah, Ioan Ghișe a spus pentru DC News: "Pasiunea pentru șah a venit din cunoaștea jocului. Eram într-o vacanță făcută cu părinții mei la mare pe vremea când eram elev în clasa a VII-a. Șahul este știință, sport și artă. Șahul, matematica și politica se intersectează pe câteva caracteristici care dau o dominantă a unei personalități. Vorbim despre viziune strategică, rigurozitate, precizie, perseverență, competență și multă muncă. Mai am și alte pasiuni: cunoașterea aprofundată a sociologiei, filozofiei, psihologiei și managementului".

Întrebat care este principiul după care se ghidează atât în politică, cât și în viața privată, Ioan Ghișe ne-a zis: "Să faci cât de mult bine poți, iar de restul se ocupă Dumnezeu". Are și un regret: dacă s-ar întoarce anii tinereții, ar învăța mai multe limbi străine și mai multă informatică.

Ce face Ioan Ghișe în timpul liber

În afară de faptul că este un combatant al scenei politice, Ioan Ghișe este un om simplu căruia îi place, în timpul liber, să citească multe cărți de dezvoltare personală și management. În plus, ne-a spus că îi place să se întâlnească cu prietenii și, pentru că nu se debarasează de politică nici în timpul liber, discută cu ei despre subiectele importante ale zilei.

România lui Ioan Ghișe peste zece ani

Întrebat cum vede România peste un deceniu, Ioan Ghișe ne-a zis: "Acest răspuns la întrebare depinde de ce președinte vom alege. Viitorul președinte trebuie să aibă o viziune strategică. Dincolo de viziune, este nevoie să fie o persoană cinstită, integră și mai ales trebuie să fie o persoană deschisă la suferințele și amărăciunile oamenilor. Cred că este important ca oamenii să ne urmărească pe noi toți, candidații la președinție. Cetățenii trebuie să urmărească ce a făcut fiecare până în prezent, în toată cariera politică. De asemenea, oamenii trebuie să vadă ce viziune are fiecare candidat pentru România. Oamenii trebuie să aleagă în cunoștință de cauză, cu atât mai mult cu cât sunt mulți candidați și avem din ce alege".

Moment memorabil în cariera vechiului liberal

Ioan Ghișe a fost primar al municipiului Brașov din 1996 până în 2004. Primul mandat l-a obținut cu un scor covârșitor și spune că nu va uita niciodată încrederea acordată de oameni: "Momentul pe care nu îl voi uita niciodată este cel din 1996, 2 iunie. Atunci am fost ales primar al Brașovului cu 75% din voturile alegătorilor". Rugat să-și rezume cariera de câteva decenii în câeva cuvinte, Ioan Ghișe a spus în încheiere: "Competență, perseverență, cinste și patriotism".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel