INTERVIU aniversar. Cătălin Predoiu, amintiri emoționante din urmă cu 20 de ani

Cătălin Predoiu și-a sărbătorit miercuri, pe 27 august, ziua de naștere. Cu această ocazie, a acordat un interviu pentru DC News.

VEZI ȘI: AVERTISMENTUL lui Băsescu pentru Darius Vâlcov

I-au fost alături alături cei dragi din familie, dar plănuiește să facă și o petrecere alături de vechii săi prieteni. 

"Întreaga zi mi-am petrecut-o cu familia. În fiecare an, de ziua mea, încerc să fac ceva deosebit și a fost cea mai bună alegere. Sper să pot oferi o petrecere prietenilor în zilele următoare, dacă îmi permite agenda campaniei", ne-a spus Cătălin Predoiu.

A absolvit cel mai bun liceu din Buzău

Buzoianul Cătălin Predoiu face parte din galeria selectă a absolvenţilor Colegiului „B. P. Hasdeu" care au avut o evoluţie de invidiat, fără să uite de unde au plecat. Își amintește cu drag de acele vremuri când se bucura de spiritul de prietenie care domnea în liceu între elevi.

VEZI ȘI: Dan Șova îi dă dreptate lui Traian Băsescu cu privire la dosarele penale

"Viața de "hasdeian" a fost una dintre cele mai frumoase perioade. Pot să spun că pentru mine a fost mai frumoasă decât viața de student. Colegiul Național B.P. Hasdeu a fost și este cel mai bun liceu din Buzău. Învățam, dar ne plăcea să ne trăim tinerețea și să ne distrăm. Făceam foarte mult sport, mergeam la ceaiuri dansante... ca orice adolescent. Mai țin legătura cu foștii mei colegi. Nu merg la Buzău pe atât de des pe cât mi-aș dori, dar de câteva ori pe an tot mă duc în orașul în care am crescut", a mai spus Cătălin Predoiu pentru DC News.

Cătălin Predoiu, la 20 de ani

Întrebat cum era la 20 de ani, politicianul ne-a zis: "La 20 de ani eram deja student şi mă gândeam exclusiv la viitoarea carieră de jurist. Eram pasionat de drept şi devoram tratatele cu disperare. Nu am fost niciodată un "tocilar", citeam totul ca pe o poveste frumoasă. Stăteam ore întregi în liniştea bibliotecii, dar nu eram singur, biblioteca era plină în vremurile acelea".

Legătura dintre avocatură și politică

Cătălin Predoiu este un avocat în politică. Absolvent al Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti, el a urmat ulterior un program de instruire în practica dreptului comercial la Baroul din Caen, Franţa, şi a obţinut titlul ştiinţific de doctor în Drept Comercial, "summa cum laude", la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti. Cătălin Predoiu a găsit legătura dintre avocatură și politică, dovadă în acest sens stă cariera sa.

"Am avut o perioadă când am cochetat cu politica la începutul anilor '90. După aceea, mi-am dat seama că vreau să mă concentrez pe cariera de avocat și de cadru didactic universitar. Anul trecut am primit invitația de a intra în PDL, după ce mai mulți ani am stat mai departe de politică. Există o legătură între politică și avocatură. Ca şi în avocatură, în politică trebuie să-ți susții ideile, să convingi oamenii", ne-a spus Cătălin Predoiu.

Întrebat cum va arăta România peste zece ani, a subliniat: "Eu sunt un optimist incurabil. Cred că poate să arate foarte bine cu condiția să muncim mai mult şi să ne punem în valoare atuurile de ţară, să recuperăm decalajele faţă de vestul Europei".

Cel mai emoționant moment din viața buzoianului

"Au fost mai multe momente de emoţie intensă pe care le-am trăit. Cred că naşterea celor doi copii pe care îi avem au fost cele mai emoţionante momente. Îmi vin în minte şi altele, cununia sau momentul admiterii la facultatea de Drept. Au fost din păcate şi câteva momente de emoţii în clipe grele, dar pe care le-am trecut cu bine, cu ajutorul lui Dumnezeu", ne-a mărturisit Cătălin Predoiu.

O întâmplare memorabilă din viața lui Cătălin Predoiu

"Eram avocat stagiar şi devenisem pasionat de un anumit dosar al maestrului meu Victor Anagnoste. Speţa era interesantă, implica graniţa dintre o creditare obişnuită între două societăţi şi activitatea de creditare bancară. Maestrul era sceptic cu privire la şansele de reuşită, dar eu eram foarte convins şi pasionat de caz. Când a venit timpul pledoariilor, s-a decis să-şi scurteze cuvântul şi mi-a dat posibilitatea să pledez şi eu. Cred că a fost un discurs bun, în orice caz maestrul meu a fost de-a dreptul surprins şi încântat. Am şi câştigat procesul. Din ziua aceea m-a privit ca pe un avocat adevărat, nu ca pe un copil. De-a lungul vieţii am retrăit de câteva ori această ipostază, în care la început oamenii m-au privit sceptic, după care s-au lămurit că nu sunt un copil", a spus în încheiere Cătălin Predoiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel