Victor Ponta, referendum MONARHIE. Scenariul lui Marius Pieleanu

Victor Ponta a afirmat sâmbătă, la Curtea de Argeș, că dacă va fi ales președinte va aduce în discuția publică chestiunea formei de guvernământ, neexcluzând nici posibilitatea organizării unui referendum.

"Dacă voi fi președinte, voi fi acel președinte care va supune în discuția publică, pentru prima dată în mod serios, și dacă va exista o mișcare publică în acest sens, chiar unui referendum, forma de guvernământ. Cred că nu mai suntem în anii '90, când ne temeam că vine regele să ne ia țara. Cred că există deja o discuție serioasă în societatea românească și că, după ce scăpăm de tot felul de dezbateri politice sterile, o dezbatere serioasă și, până la urmă, o expresie a opiniei publice asupra formei de guvernământ trebuie făcută de către cel care va fi președintele României", a spus Victor Ponta. 

Acest subiect a fost comentat de Marius Pieleanu la Antena 3: Prințul Charles în România

"Eu sunt monarhist declarat. Povestea monarhiei în României este una care mă preocupă și pe mine. În permanență și mai ales în perioada de campania electorală, mă întreb de ce consumăm atât de mult efort financiar, emoțional, uman când ar fi foarte simplu să avem un Rege? Noi trebuie să facem o disociere între Casa Regală a României și ideea de monarhie. În plus, este un domn care vine câteva luni în România. Este vorba despre Prințul Charles. Nu va ajunge să ia coroana în Marea Britanie pentru că acolo s-au complicat lucrurile. De ce nu i-am putea noi oferi o coroană a României? Aveți idee ce s-ar întâmpla cu imaginea noastră în lume? Ne-am repoziționa. Nicăieri republica nu s-a dovedit a fi mult mai performantă decât monarhia. Ne-am liniști și noi. Am avea partide care să conducă țara și un Rege de calibrul Prințului Charles. Merită să îi punem întrebarea. Eu aș vrea ca declarația lui Victor Ponta să fie serioasă. Măcar începerea unor tratative cu o mare Casă Regală Europeană nu ar strica, în condițiile în care Victor Ponta ar ieși președinte. Ar fi un președinte care ar rămâne în istorie", a spus Marius Pieleanu la Antena 3.

"Povestea că oamenii nu vor monarhie este una falsă. În clasa intelectuală din România există o favorabilitate uriașă în legătură cu această chestiune", a mai zis sociologul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel