INTERVIU ANDREEA TOCAN, creatoare Sipet de Sidef. Uniforme școlare, din nou la modă

Uniformele şcolare îşi fac loc din ce în ce mai mult în unităţile de învăţământ. Pe lângă ghiozdan şi rechizite, ţinutele şcolare reprezintă un alt lucru extrem de important pentru copii. Și pentru ca uniformele să fie pe placul micuților, ele trebuie să respecte cât mai multe criterii.

VEZI ȘI: Jurnalist român, într-o situație DISPERATĂ. A intrat în greva foamei. "Dumnezeu să mă ierte!"


Andreea Tocan, creatoarea Sipetului de Sidef, știe ce le place fetițelor, dar și băiețeilor, dovadă hăinuțele pe care le creează. Andreea Tocan are în Sipetul de Sidef o mulțime de ținute desprinse parcă din basmele cu prinți și prințese. În interviul pe care l-a acordat pentru DC News, veți vedea cât costă o ținută completă pentru elevi, dar și ce materiale ar trebui ei să poarte pentru a se simți confortabil.

DC News: De ce credeți că a revenit moda uniformelor școlare și ce poartă în special fetițele, respectiv băieții?

Andreea Tocan: Primele uniforme au fost instituite pentru a aduce ordine acolo unde nu există niciuna, într-o perioada destul de tulbure. Vorbim despre Anglia secului al XVI-lea. Totodată, acestea erau destinate copiilor săraci, pentru a se distinge de ceilalți. Ulterior au devenit piese de rezistență. Aveau diferite croieli, felurite culori, se foloseau stofe tot mai bune calitativ și copiii purtau cu mândrie uniformele colegiilor prestigioase pe care le frecventau, asta diferențiindu-i de ceilalți într-o primă fază. Atât din punctul de vedere al părinților, cât și al dascălilor, uniformele sunt ideale pentru colectivul de elevi al clasei/școlii si nu doar din punct de vedere estetic/vizual.

DC News: Cât costă o ținută completă? Mulți părinți se sperie inițial că prețul ar putea fi prea ridicat și refuză uniforma școlară pentru copiii lor.

Andreea Tocan: Uniformele noastre au un preț absolut decent, în condițiile în care folosim doar țesături naturale: catifea reiată din bumbac, căptușeală naturală, 100% ecologică și 100% românească, dantelă din bumbac 100% romanească. Prețurile sunt cuprinse între 50 ron (gulerașul detașabil din bumbac și dantela) și 150 ron, sarafanele.

DC News: Ce materiale ar trebui să aleagă părinții pentru copiii lor și de ce?

Andreea Tocan: Mereu naturale, pentru sănătatea lor și dacă vreți, pentru educația lor ulterioară. Vor vrea mai mult de la viață dacă îi învățăm cu un anumit standard, inclusiv de calitate.

DC News: Când vine iarna copiii au nevoie de o altă uniformă sau cea purtată în sezoanele mai calde pot fi "accesorizare" astfel încât să fie ok pentru purtat?

Andreea Tocan: Înainte de orice, sunt mamă de fetițe. Am făcut primele uniforme pentru fetița mea cea mare, așa că vă pot spune din proprie experiență ca sunt perfecte atât pentru sezonul rece, cât și pentru cele câteva zile calde de la finalul anului școlar. Iarna sunt călduroase (spatele, mai ales, este bine protejat), iar vara, căptușeala naturală din interior și accesorizarea cu o bluziță cu mânecă scurtă, pusă pe dedesubt, fac din ea o variantă perfectă.

DC News: Când este creată o uniformă școlară, care sunt principalele interese? Pe ce puneți accent?

Andreea Tocan: În primul rând mă interesează partea practică. Să poata fi ușor îmbrăcată, chiar fără ajutorul unui adult. Să permită mai multe variante de accesorizare și, desigur, să aibă personalitate.

DC News: Ce le-ați transmite părinților care preferă pentru copiii lor o uniformă "made in China"?

Andreea Tocan: Cu toții ar trebui să înțelegem că ne învârtim într-un cerc vicios. Preferăm tot ceea ce este ieftin, promovăm tot ceea ce este ieftin și îndoielnic, dând astfel exemple proaste generațiilor ce vin și, desigur, încurajând munca la negru și prostul gust.

La Sipet de sidef facem uniforme într-un spațiu frumos și luminos, avem croitorese dedicate, angajate cu forme legale, plătite corect, respectate și, cei care ne cunosc și ne-au trecut pragul (fie și virtual), simt asta cu siguranță. Avem țesături foarte bune, nu producem serii mari și ținem enorm la calitatea pe care o dorim a fi cât mai bună. În plus, uniformele noastre pot fi purtate și în afara școlii (inclusiv la un spectacol de teatru ori la concert), accesorizate diferit.

Întrucât ne respectăm clienții și abordam un stil un pic diferit în relația cu ei, inclusiv prin modul în care ambalam produsele, uniformele noastre sunt achiziționate și pentru a fi oferite cadou. Sunt elegante, comode, plăcute la atingere, iar copiii care le poartă se simt speciali. Și chiar sunt, prin comparație cu restul uniformelor pe care le vedem zilnic, impersonale, sintetice și terne, prost croite și de cele mai multe ori, scămoșate după prima purtare. Dacă vă mai spun că diferența dintre uniformele noastre și altele (lucrate în serii de sute ori mii de exemplare) este echivalentul a două, trei pachete de țigări sau cutii de bere, trageți dumneavoastră concluzia.

Pentru a vedea și alte ținute din Sipet de Sidef, vă invităm să dați click aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel