Dan Cristian Popescu, singurul politician care a anticipat rezultatul alegerilor prezidențiale 2014

Duminică, pe 16 noiembrie, în ziua alegerilor prezidențiale, niciun institut de sondare nu îl dădea câștigător pe Klaus Iohannis, ci pe Victor Ponta - așa cum toată lumea se aștepta. De asemenea, în campania prezidențială, cei mai mulți analiști, politicieni sau jurnaliști nu credeau în șansele lui Klaus Iohannis la Cotroceni. Cu toate acestea, există un politician care a anticipat cu precizie rezultatul alegerilor prezidențiale 2014.

Este vorba despre deputatul PDL, Dan Cristian Popescu, care a reuşit să facă o estimare foarte apropiată de scorurile obţinute de candidatul PSD, respectiv candidatul ACL. Dan Cristian Popescu declara, pe 6 noiembrie, într-un interviu acordat cotidianului "Cronica Română", că, în turul II, Iohannis va obţine 54% din voturi, în timp ce Ponta doar 46%. De asemenea, deputatul PDL prezenta la acea dată o serie de argumente în sprijinul spuselor sale.

Rezultate alegeri prezidențiale 2014. Klaus Iohannis versus Victor Ponta

"Cred că Ponta nu are nicio şansă să câştige scrutinul din 16 noiembrie! Pot să fac şi o estimare electorală dacă vreţi – sunt convins că Iohannis va obţine 54% din voturi, în timp ce Ponta doar 46%", declara Dan Cristian Popescu.

Vot anti-PSD și anti-Ponta

"Eu am spus de multe ori că în România Dreapta înseamnă anti-PSD. Asta este definiţia dreptei pentru marea majoritate a românilor, inclusiv în 2014. Cine se opune PSD devine automat de dreapta. După această logică şi Traian Băsescu, după ce s-a opus PSD a devenit de dreapta, pentru că iniţial, după cum ştim, a fost liderul unui partid de stânga.

Sunt convins că în turul II, românii vor da un vot masiv anti-PSD. Din păcate, acest partid este asociat unor practici mai vechi, nedemocratice, abuzive, în care baronii deţin puterea absolută în partid. Desi au fost aduși oameni tineri în conducere, aceștia au demonstrat cǎ sunt mândri urmași ai vechii gărzi, ba pe alocuri, mult mai răi. Dacǎ domnilor Iliescu, Nǎstase sau Geoanǎ nu le puteai reproșa lipsa culturii sau a diplomației, domnii Ponta sau Șova au mari lacune și la aceste capitole. Din fericire, în 2014, românii vor altceva...", spunea Dan Cristian Popescu.

Previziunile deputatului PDL s-au adeverit. Succesul lui Klaus Iohannis legat de românii din diaspora și oamenii care nu au ieșit la vot în turul doi

"Mă bazez, în primul rând, pe experienţa alegerilor precedente care au arătat că în turul II la urne vine un plus de votanţi, oameni pragmatici, în marea lor majoritate votanţi de dreapta, care susţin că doar turul II al prezidenţialelor contează, iar turul I este o pierdere de timp. De altfel, în turul I nu a fost o miză de departajare, în sensul că locul trei a fost departe de locul doi şi în aceste condiţii ordinea nu ar fi putut fi schimbată. Mulţi oameni, inclusiv prieteni de-ai mei, au considerat că turul I nu a reprezentat o miză importantă. Pe de o parte acest argument, iar pe de altă parte mă bazez pe faptul că votanţii candidaţilor de Dreapta vor vota cu Klaus Iohannis. De asemenea, sǎ nu ignorǎm nici incidentele din ziua votului în Diaspora.

Au fost mii de oameni, poate chiar mai mult, care nu au reușit sǎ ajungǎ la urne. Credeți cǎ pe 16 noiembrie vor sta, resemnați, acasǎ? Va asigur cǎ nu. Vor veni cu toții, încǎ o datǎ, pentru a sancționa proasta organizare care i-a împiedicat (voit sau nu) sǎ voteze. Și mulți alți români, atât din țarǎ cât și din strǎinǎtate, care poate nu aveau de gând sǎ meargǎ la vot în turul II, sau nu erau încǎ deciși, vor ieși sǎ voteze în semn de solidaritate cu cei pe care i-au vǎzut la televizor sau pe net stand în frig, câte 5, 6 ore la cozi interminabile, fǎrǎ sǎ reușeascǎ sǎ își exercite dreptul democratic, garantat de Constituție, pe care orice guvern și orice instituție abilitatǎ a statului sunt obligate sǎ îl asigure", mai spunea Dan Cristian Popescu în Cronica Română.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel