ALINA BICA, PRIMA REACȚIE după acuzațiile DNA care i se aduc

Fostul procuror şef al DIICOT, Alin Bica, este în stare de șoc după acuzațiile care i-au fost aduse de DNA.

VEZI ȘI: Udrea, REACȚIE după acuzațiile cu privire la dosarul Bica

"Doamna Alina Bica este în stare de șoc. Nu îi vine să creadă că în 16 ani de când a fost procuror nu a avut nicio sesizare la DNA, iar acum apar ziua și denunțul, ziua și denunțul", a zis Laura Voicu la România TV.

Întrebată dacă se așteaptă să apară și alte lucruri despre clienta sa, avocata a zis: "Am văzut atâtea lucruri în 15 ani de avocatură încât nu mă mai miră nimic. Mă miră totuși ușurința cu care se tratează anumite lucruri de o importanță covârșitoare în momentul în care aceste lucruri dictează libertatea unui om".

În plus, despre o casă pe malul lacului Snagov pe care Alina Bica ar fi primit-o mită, Laura Voicu a zis: "Nu se pune problema de așa ceva. Alina Bica nu are nicio casă pe malul lacului Snagov. Nu are nici casă și nici teren în Snagov. Dacă ar fi avut așa ceva, s-ar fi constituit măsura sechestrului asigurator și pe aceste bunuri. Vă pot demonstra tot cu probe și documente".

Documente DNA postate pe blogul lui Turcescu

Potrivit unor documente ale DNA, publicate duminică de Robert Turcescu, pe blogul său, procurorii   fac cercetări într-un nou dosar ce o priveşte pe Alina Bica, disjuns din cel în care fostul procuror şef al DIICOT este arestat.

Bica este acuzată de abuz în serviciu, după ce a făcut parte din Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), care, în 2011, i-a acordat omului de afaceri Gheorghe Stelian o despăgubire ilegală, pentru un teren din Capitală supraevaluat cu peste 62 de milioane de euro. În acest dosar, ea este cercetată în arest preventiv.

Conform ordonanţei de disjungere a cauzei, după atribuirea valorii terenului, de către expertul evaluator Emil Nuţu şi înainte de aprobarea raportului de către comisia din ANRP, Gheorghe Stelian a cesionat cote-parte din teren către oamenii de afaceri Valentin Vişoiu, Adrian Andrici şi Gabriel Gheorghe, scrie Mediafax.

În urma implicării Alinei Bica în acest caz, fosta şefă a DIICOT a primit, "fără a plăti contravaloarea, o cotă parte dintr-un teren situat la Snagov, în suprafaţă de 4.425 de metri pătraţi", tranzacţia imobiliară fiind făcută prin interpuşi, conform documentului citat.

Până la acest moment, DNA nu a dat niciun comunicat oficial pe marginea acestui subiect.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel