Sondaj AVANGARDE: IOHANNIS-PONTA. Încrederea românilor după prezidențiale

Un sondaj Avangard, realizat în perioada 6 decembrie – 12 decembrie 2014, pe un eșantion de 850 de persoane de peste 18 ani, arată că după pierderea alegerilor prezidențiale, Victor Ponta se află în picaj direct. 

(w670)

Pe de altă parte, Klaus Iohannis este la un nivel de încredere foarte ridicat. Potrivit sondajului, eșantionul este reprezentativ pentru populația adultă neinstituționalizată a României. Eroarea maxima tolerată este de 3,36% pentru un interval de încredere de 95%.

(oar_w460)

Chiar dacă încrederea românilor în Victor Ponta a scăzut, aceștia nu consideră că politicianul ar trebui să demisioneze. Doar 39% dintre români spun că Victor Ponta ar trebui să-și dea demisia din funcția de premier, în timp ce 46% dintre ei consideră că liderul PSD nu trebuie să facă acest gest.

(w670)Oamenii îl consideră pe Victor Ponta responsabil pentru organizarea votului din diaspora. Pe de altă parte, într-o mare măsură sunt considerați vinovați și BEC, dar și Ministrul de Externe.

(w670)

(w670)

De asemenea, trebuie menționat că se observă creşterea încrederii românilor în instituţii precum Preşedinţia şi Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA).(w670)

37% dintre români au multă încredere în Preşedinţie şi 12% foarte multă, iar 35% au multă încredere în DNA şi 24%, foarte multă.(w670)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel