Cum a ajuns Bica la șefia DIICOT. Ce informație a dat Ponta

Victor Ponta a vorbit despre numirea Alinei Bica la șefia DIICOT. Premierul a zis că Traian Băsescu a semnat numirea Alinei Bica la conducerea DIICOT după ce refuzase alte propuneri. Victor Ponta a mai spus şi că problemele legate de retrocedări au început cu primul mandat al preşedintelui în exerciţiu, iar abia acum, la finalul mandatelor acestuia, pot fi aflate.

Întrebat la România TV cum s-a ajuns la numirea Alinei Bica la şefia DIICOT, Victor Ponta a zis: "Atunci eram într-un blocaj legat de şeful DNA, procuror general şi şef DIICOT, au fost mai multe persoane propuse la un moment dat, selectate de fostul ministru al Justiţiei, de doamna Pivniceru - unii dintre ei, cum a fost domnul Niţu, de exemplu, alţii, propuşi de CSM, alţii, propuşi chiar de către colegi, procurori – şi a fost un numitor comun între cel care trebuia să facă propunerea - eu eram ministrul Justiţiei în perioada aceea - CSM, care trebuia să dea avizul – dacă nu mă înşel a dat un aviz unanim, deci înseamnă că nici ei nu ştiau, eu cu atât mai puţin, că nu ştiu ce a făcut doamna... – şi preşedintele, care a semnat după ce refuzase alte propuneri făcute de doamna Pivniceru pentru respectivele funcţii".

El a susţinut că nu avea nicio informaţie cu privire la eventuale fapte de natură penală comise de Alina Bica.

"Dacă n-avea CSM-ul şi preşedintele ţării, vă daţi seama că eu nici în mod legal n-aveam cum să am acces", a arătat Victor Ponta.

El a susţinut totodată că deşi fenomenul retrocedărilor ilegale a început în 2005 şi au fost făcute nenumărate sesizări autorităţilor competente, abia acum apar informaţiile despre problemele privind retrocedările, notează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel