Urmărește emisiunea live


MALL OF SHAME (BERLIN). Propunerea unui român pentru Iohannis

Situația românilor din Germania care au lucrat la Mall-ul din Berlin este disperată. Au muncit pe brânci, dar nu și-au primit banii pe care îi meritau.

Românii sunt revoltați și încearcă să găsească soluții pentru problema lor. Unul dintre românii din Germania care a ajuns în acestă situație disperată are o propunere pentru Klaus Iohannis.

VEZI ȘI: EXCLUSIV. Presa internațională vuiește cu un subiect delicat. Mesaj venit din Germania pentru Iohannis

"În primul rând, trebuie să fie respectați românii cu atât mai mult cu cât avem un președinte nou. Klaus Iohannis ar trebui să se implice și în problemele românilor din UE mai ales că dumnealui este de origine neamț. Klaus Iohannis ar trebui să vorbească la nivel mare. Ar fi necesar să aibă o întâlnire cu Angela Merkel și să discute despre discriminarea românilor atunci când merg la birourile instituțiilor statului pentru a o bține niște acte simple", spune Dumitru C., un român care a lucrat la celebrul Mall din Berlin. Mesajul ne-a fost transmis prin intermediul colegului său, Bogdan Droma.

VEZI ȘI: Problemă pentru Iohannis în diaspora: Mall-ul din Berlin a dat țeapă muncitorilor români 

"Prin asta am vrut să spunem că atunci când vrem să ne adresăm la birourile instituțiilor statului, când spunem că suntem din România, lucrurile se complică și devin mai greu de rezolvat", a declarat Bogdan Droma pentru DC News.

Mai mulţi muncitori români au lucrat la ridicarea Mall of Berlin, inaugurat la sfârşitul lunii septembrie, dar au primit doar o mică parte din suma datorată de firmele angajatoare.

După inaugurarea celui mai mare mall din Berlin, pe 25 septembrie, românii au locuit două luni într-o baracă în apropierea mall-ului, la construirea căruia au lucrat timp de mai multe luni în această vară. Săptămâna trecută, baraca a fost ridicată, dar muncitorii au continuat să-şi ceară drepturile. Ei susţin că firmele care i-au angajat, Openmallmaster din Frankfurt am Main şi Metatec Fundus din Berlin, le-ar fi datorat aproximativ 20.000 de euro.

MAI MULTE DETALII AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel