Charb: Prefer să mor în picioare decât să trăiesc în genunchi

Stéphane Charbonnier, cunoscut sub numele de Charb, caricaturist şi director al Charlie Hebdo, a fost ucis în atacul armat care a avut loc la sediul revistei.

VEZI ȘI: EXCLUSIV. Laura Chiriac, mărturisiri cutremurătoare: Nu se poate explica această stare de teroare

Într-un interviu acordat în urmă cu doi ani, Charb vorbea despre moartea. Caricaturistul nu voia sub nicio formă să lase din mână arma sa - unealta de scris. Spunea că preferă să moară în picioare decât să trăiască în genunchi.

"Este poate puțin pompos ce o să vă spun, dar prefer să mor în picioare, decât să trăiesc în genunchi. Trebuie continuat până când islamul va fi la fel de banalizat ca și catolicismul", spunea acesta, într-un interviu acordat ziarului Le Monde.

Charb și-a pierdut viata în urma atacului terorist, asupra sediului săptămânalului Charlie Hebdo, în plin centru al Parisului. El beneficia de protecția poliției, după ce sediul săptămânalului a fost incendiat în 2011, în urma publicării unor caricaturi ale profetului Mahomed.

Născut în 21 august 1971, la Conflans-Sainte-Honorine, Charb a colaborat cu L'Echo des savanes, Telerama, Fluide glacial si L'Humanite, scrie Le Monde.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel