George Maior: Au existat atentate dejucate în România

George Maior, șeful SRI, a spus că în România nu există în acest moment un pericol major de atentat terorist. De asemenea, el a precizat că au existat atentate dejucate în țara noastră.

VEZI ȘI: ULTIMĂ ORĂ: Fost ofițer SRI, REȚINUT de DNA

Întrebat dacă au existat atentate dejucate în România, George Maior a spus: "Au existat, nu intru în detalii. Am acționat strict în registrul preventiv și ne-am îndeplinit misiunea. Nu au existat evenimente și datorită unor acțiuni mai subtile, mai discrete, pe care le-am avut în vedere la nivelul SRI, inclusiv prin expulzări de persoane, nepermiterea accesului unor persoane suspectate de asemenea activități și realizarea unui tablou informativ precis asupra riscurilor cu care ne confruntăm".

Atacul de Paris, influențe asupra României

Directorul SRI nu exclude posibilitatea ca evenimentele recente de la Paris să aibă efecte și asupra admiterii României în spațiul Schengen.

"Problema Schengen se pune într-un alt tipar de discuție, cu eventuale restricții ale politicii în acest domeniu în unele state, ceea ce are efecte și în privința României, având în vedere obiectivul nostru de accedere în Schengen", a mai zis George Maior, scrie Ziare.com.

Șeful SRI a arătat că atentatele de la Paris vor avea efecte la nivel european, inclusiv sub aspectul elementelor "precise operaționale: o intensificare a cooperării serviciilor europene, poate un nou plan european pentru creșterea eficienței capacității de răspuns a statelor europene și a UE la asemenea evenimente. Se pune în discuție chiar înființarea unor structuri de informații mai puternice la nivelul Uniunii ca atare. Vor exista schimbări, inclusiv de ordin legislativ".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel