Oana Stancu, despre Eminescu. Ce a spus despre poet

La 165 de ani de la naşterea Mihai Eminescu, Oana Stancu a vorbit la "Sinteza Zilei" despre raportul care arată că poetul a fost diagnosticat greşit cu sifilis.

"Ne-am obișnuit cu ideea de poet național, cunoscându-l foarte puțin. Tu ai început emisiunea pe sufletul meu. Ai spus că avem nevoie de Mihai Eminescu - nu ca să ne împăunăm – ci pentru că este foarte actual. Cine îi citește articolele... va vedea cât este de actual. Mihai Eminescu a fost un luptător extraordinar. El nu a fost iubit de politicienii vreme. A fost urât de liberali, dar și de conservatori", a spus Oana Stancu la "Sinteza Zilei".

"Pe 25 ianuarie, în emisiunea lui Adi Ursu, veți afla multe adevărurile nespuse legate de Mihai Eminescu", a adăugat jurnalista.

"Profesorul Irinel Popescu și-a asumat un raport din care reiese că Eminescu nu a murit de sifilis și nici nu a fost nebun. Lui Eminescu i-a fost administrată clorură de mercur de către medicul Isac. În acea perioadă, substanța fusese scoasă de mult din Europa din cauză efectelor ei toxice.  Eminescu a primit intravens clorură de mercur și probabil că asta a fost cauza care i-a provocat moartea. Deci nu a murit de sifilis. Este un mare păcat că astăzi este călcat în picioare", a punctat Oana Stancu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel