DE CE A IEȘIT UDMR DE LA GUVERNARE. KELEMEN HUNOR, DEZVĂLUIRE

Într-un interviu acordat la DC News Live, Kelemen Hunor a spus de ce a ieșit de la guvernare UDMR. Liderul UDMR a explicat că votul românilor din 16 noiembrie a avut un rol esențial. Înainte de a vorbi despre motivele ieșirii de la guvernare, Kelemen Hunor a răspuns la două întrebări "incomode".

VEZI ȘI: UDMR, reintrare guvernare. Anunț de ultimă oră făcut de Kelemen Hunor

Întrebat cine "îl enervează" din PSD, Kelemen Hunor a zis: "Nu pot să vă spun. Dacă mă enervează cineva, îi spun lui: Uite, mă enervezi".

La întrebarea: "Cine vă întristează din PSD?", Kelemen a răspuns: "Este o discuție pe care o putem purta între patru ochi, la o cafea, nu în fața camerelor. Sunt un om destul de discret în ceea ce privește astfel de discuții".

De ce a ieșit UDMR de la guvernare

"Au fost multe elemente și multe discuții în urma cărora am decis să ieșim de la guvernare. Am ținut cont de modul în care au votat oamenii în turul doi. Nu era vorba doar de opțiunea acestora. De ce l-au votat pe Klaus Iohannis? Eu am mai spus – noi am comandat o cercetare sociologică imediat după turul doi pentru a afla de ce l-au votat pe Klaus Iohannis. Cele mai multe răspunsuri erau legate de guvernare, a fost un vot de protest împotriva guvernării. Așa ne-am dat seama că oamenii au o părere foarte proastă despre acest Guvern, iar noi făceam parte din Guvern. Am avut de făcut o alegere – continuăm să mergem mai departe cu acest Guvern sau ieșim de la guvernare. Am înțeles că oamenii care susțin UDMR nu doresc, în acest moment, să mergem mai departe cu un Guvern despre care au o părere extrem de proastă", a spus liderul UDMR la DC News Live.

Întrebat dacă este de părere că alegătorii UDMR l-ar îndemna să voteze o moțiune de cenzură împotriva actualului Guvern, Kelemen Hunor a zis: "Probabil. Lucrurile sunt mult mai nuanțate. La o moțiune de cenzură trebuie să faci o analiză astfel încât alegerea ta de a vota sau nu a vota o moțiune de cenzură să fie o alegere nu doar în concodronață cu ceea ce vor alegătorii tăi, dar și în ceea ce privește programul tău politic. Decizia nu poate fi luată înainte de a cunoaște toate elementele. Asta este viața. Asta a fost părerea oamenilor despre Guvernul în care am făcut parte".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel