DEMISIE SRI. Radu Tudor, bătălia PNL pentru șefia SRI

Radu Tudor
Radu Tudor

Jurnalistul Radu Tudor a scris despre bătălia din PNL pentru conducerea SRI. Ziaristul a spus că marți, după emisiunea "La ordinea zilei", un reprezentant PNL i-a făcut o dezvăluire șoc: Teodor Atanasiu vrea șefia SRI.

VEZI ȘI: EXCLUSIV. Întrebare ESENȚIALĂ la care K. Hunor a refuzat să răspundă

După acest moment, Radu Tudor i-a telefonat lui Teodor Atanasiu pentru a-l întreba dacă este adevărat.

"Culisele bătăliei din PNL pentru șefia SRI sunt interesante. Ieri, după terminarea emisiunii La ordinea zilei, unul din reprezentanții liberali prezenți în emisiune a ținut să-mi precizeze după ce avansasem varianta cu Edi Hellvig director SRI : "Domnule Tudor, e adevărat că Hellvig e apropiat de Iohannis. Dar vă rog să mă credeți, îl mănâncă Atanasiu cu fulgi cu tot pe Hellvig dacă-i suflă funcția asta. Teodor Atanasiu vrea foarte mult să fie șeful SRI."

Luând notă de aceste declarații, contactez pe Atanasiu. Îmi răspunde sec: Nu - la intrebarea dacă este interesat de șefia principalului serviciu secret al țării.

Din alte surse liberale autorizate mai aflu că imediat după câștigarea alegerilor prezidențiale, Klaus Iohannis i-a propus lui Edi Hellvig să preia Departamentul Securității Naționale din Administrația Prezidențială. Din motive personale a declinat oferta, drept pentru care George Scutaru a fost următoarea opțiune.

Președintele Klaus Iohannis are o relație funcțională cu Hellvig și s-a gândit că acesta ar putea coordona domeniul securității naționale. Dacă gândirea sa rămâne valabilă, Hellvig ar putea primi o noua ofertă. Nu e însă nimic sigur. Cert este că președintele are nevoie de acordul lui Ponta și al majorității PSD pentru că un nou șef al SRI să fie votat în Parlament.

Până atunci, frământările în PNL continuă. Pentru a le evita, Iohannis are și varianta unui independent politic în fruntea SRI", a scris Radu Tudor pe blogul său.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel