KLAUS IOHANNIS, interviu New York Times. Mister în jurul interviului

Klaus Iohannis a anunțat, pe 20 ianuarie, pe Facebook, că a acordat un interviu pentru cotidianul american New York Times. La acel moment, președintele dezvăluia o mică parte din interviu în care spunea că România are nevoie de guvern nou.

"Într-un interviu acordat astăzi (n.r. -20 ianuarie 2015) pentru cotidianul New York Times, am explicat că în economia românească e nevoie de reguli mai puține și mai simple. Avem nenumărate reguli care se schimbă încontinuu și asta îi descurajează pe investitori.

Avem nevoie de un guvern suficient de puternic și cu o viziune economică pe termen lung, care să schimbe lucrurile. Ne trebuie un guvern care să vină cu un nou mod de abordare și care să aibă curajul de a păstra un set de reguli economice atâta timp cât este necesar", anunța Klaus Iohannis pe data de 20 ianuarie.

VEZI ȘI: Radu Tudor, mesaj neașteptat despre Elena Udrea

De atunci și până acum au trecut trei săptămâni și nici urmă de interviu. Acest lucru pare a fi destul de bizar în condițiile în care în această perioadă, New York Times a scris despre avizul pentru anchetarea lui Videanu sau Udrea sau despre arestarea lui Adrian Sârbu, lucru care arată că jurnaliștii sunt conectați la evenimentele din România. În acest context rămâne întrebarea de ce interviul acordat de Klaus Iohannis nu a fost publicat până în acest moment. A abordat Klaus Iohannis subiecte sensibile care au deranjat?

Reacții în avalanșă stârnite de anunțarea interviului în New York Times

Anunțul președintelui conform căruia a acordat un interviu în New York Times a stârnit controverse.

Întrebat dacă prin acest interviu s-a dat drumul la război pe față, Lucian Bolcaș a zis: "Este foarte posibil că s-a dat drumul la război. De fapt, cred că s-a provocat un război Iohannis prin încurajarea președințială". 

Senatorul PSD Georgică Severin a opinat că mesajul lui Iohannis nu este deloc clar. "Este evident că nu este deloc clar. Mie mi se pare că nu este mulţumit de actualul guvern. Eu am înţeles din ce a spus purtătorul de cuvânt al preşedintelui în ultima lună, că nu au apărut divergenţe", spunea Georgică Severin.

Senatorul Marius Obreja explica că este un mesaj pentru premier: "Păi vă spun eu. Acesta este un mesaj şi pentru Victor Ponta. Eu îmi aduc aminte că, pe româneşte spus, l-a frecat la cap cu incompatibilitatea, care astăzi s-a confirmat că nu e valabilă. Mesajul din New York Times este foarte limpede. Ce ar face un preşedinte, la început de mandat? Un om raţional. Îşi propune un Guvern care să sprijine demersurile lui. Ce îşi propune acel preşedinte? Îşi propune o legislaţie simplă şi predictibilă." 

"După ce și-a prezentat bilanțul celor două zile și jumătate de muncă de până acum, Klaus Iohannis a trecut spre etapa următoare. Pas cu pas spre căderea Guvernului, doar că mai întâi schimbă Guvernul Ponta prin SUA. Bănuiesc că oamenii din America au fost foarte interesați de Guvernul nostru sau de liberalii care vor veni în locul pesediștilor. Oricum este amuzant, domnule Iohannis! Vă întâlniți la Cotroceni, stați bot în bot, nu ne ziceți ce-ați vorbit, dar când scăpați la americani... mamă-mamă...

Cum să vă spun eu, domnule Iohannis? Până la urmă va trebui să ne spuneți și nouă că vreți să schimbați Guvernul. Oricât de proști am fi, tot ne dăm seama când se schimbă Guvernul. Noi stăm cu ochii pe dumneavoastră, vă urmărim. Când veți ajunge cu interviurile mai aproape de România, când veți vorbi pentru ziare din Polonia sau Austria înseamnă că se apropie schimbarea. Ne vom prinde și noi. Aaaa... și să știți că interviuri din acestea plătite - care să iasă bine - puteți da și în țară. Ba chiar mult mai ieftine. Ce naiba?! Nu mai știți din campanie?", spunea Dragoș Pătraru la "Starea nației", emisiunea difuzată la TVR 1.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel