Mininstrul Finanțelor - ANAF: Anunț „extraordinar de important” privind banii românilor

Ministrul Finanțelor, Darius Vâlcov, a făcut duminică seară un anunț pe care l-a catalogat drept „extraordinar de important”.

Darius Vâlcov a arătat că Agenția Națională de Administrare Fiscală a colectat în primele două luni ale anului cu două miliarde de lei mai mult decât era prevăzut în planul Guvernului.

„An de an, acest Guvern a luat măsuri de peste 10 miliarde de lei. Și vă dau exemplu numai anul acesta, pentru că este bine de văzut cum putem anul viitor să aplicăm aceste 7 miliarde reducere de taxe. Anul acesta s-a introdus reducerea CAS-ului - cu impact bugetar de 7 miliarde, se plătesc titluri executorii de 3,5 miliarde, au crescut pensiile cu 5% - 2,5 miliarde, au crescut și vor crește salariile de la 1 martie și de la 1 septembrie, la profesori, iar de la 1 ianuarie, în Sănătate - un alt impact de aproximativ 1,1 miliarde. Toate acestea înseamnă 13 miliarde, echivalentul a 3 miliarde de euro, pe care le-am plătit anul acesta. Nu mai vorbim de anul trecut.

Și în această situație, după două luni de zile, nu numai că ne-am făcut planul la încasări - și aici trebuie să felicit ANAF-ul, dar după două luni de zile am depășit sarcina pe care le-am pus-o suplimentar și astăzi avem două miliarde încasări suplimentare, adică 500 de milioane de euro, în două luni de zile. Este un lucru extraordinar de important”, a declarat ministrul Finanțelor, în emisiunea „Punctul de întâlnire”, de la Antena 3.

Vezi și: Victor Ponta, veste bună privind salariile profesorilor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel