Victor Ponta a fost premiat. Crin Antonescu, absent de la eveniment

Victor Ponta a primit o distincție ca recunoaştere pentru promovarea culturii şi a limbii italiene.

Legitimatie de "italofon" au mai primit și Ramona Bădescu, Mariana Nicolescu, Ilie Năstase sau Gheorghe Hagi.

Distincţia a fost promovată de către Ministerul italian al Afacerilor Externe şi al Cooperării Internaţionale, ca o iniţiativă destinată conferirii unei recunoaşteri unor personalităţi eminente care, în fiecare ţară cu care Italia întreţine relaţii diplomatice, desfăşoară activitatea de a răspândi cultura şi limba italiană.

Potrivit Ambasadei Italiei la Bucureşti, criteriul folosit pentru identificarea din partea ambasadelor, în România şi oriunde în lume, a acestor personalităţi ce provin din domenii cât mai diferite ale cunoaşterii este cunoaşterea limbii italiene. Numele alese astfel au fost incluse într-o listă publică, actualizată permanent, care cuprinde foşti cursanţi ai studiilor de limbă italiană pe lângă institute italiene de Cultură şi alte figuri "italofone" marcante.

Premierul Ponta a declarat, la primirea legitimaţiei, că îi place să creadă că în România sunt 20 de milioane de "italofili" şi a arătat că întotdeauna preferă să călătorească în Italia şi apoi în oricare alte ţară din Europa.

Pentru primirea legtimaţiei de "italofon" fusese nominalizat şi senatorul Crin Antonescu, dar acesta nu a fost prezent luni la ceremonie, iar reprezentanţii ambasadei au precizat că Antonescu nu a confirmat săptămâna trecută că va fi prezent la eveniment, aşa că îi vor transmite legitimaţia pe altă cale, scrie Radu Tudor pe blogul său.

VEZI ȘI: Veste excelentă pentru Oana Stancu după ce a revenit la Antena 3

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel