Comisia juridică din Senat, aviz pozitiv pentru arestarea lui Dan Șova

Comisia juridică a Senatului a votat în favoarea solicitării DNA de arestare preventivă a lui Dan Șova, senator PSD.

Votul a fost unul foarte strâns, cu 6 voturi "pentru" și 5 "împotrivă". Avizul este consultativ, decizia finală aparține plenului Senatului.

Dan Şova a declarat după audierea în Comisia Juridică, unde şi-a apărat cauza în faţa colegilor jurişti, că nu doreşte să facă declaraţii, şi că singurul lucru pe care doreşte să îl transmită este că "a spus numai adevărul în comisie şi în plen va face la fel".

"Vă spun o singură propoziţie. În faţa comisiei, am spus numai adevărul. În faţa plenului, voi spune numai adevărul", a spus Şova, la ieşirea din Comisia Juridică.

Potrivit unor surse, Șova a declarat în cadrul Comisiei că ar merita "statuie ecvestră" la Gorj pentru salvarea companiilor Turceni și Rovinari.

Comisia juridică este condusă de preşedintele Cătălin Boboc (PNL), toţi ceilalţi membri fiind prezenţi la şedinţă: Ovidiu Donţu (PSD), Doina Fedorovici (PSD), Cristian Bodea (PNL), Pataki Csaba (UDMR), Vasilica Steliana Miron (PNL), Mihai Neagu ( independent), Florina Ruxandra Jipa (PSD), social-democratul Ioan Chelaru, Alin Tişe (PNL) şi Dincă Marinică.

Tăriceanu, despre cazul Dan Șova: Senatul nu e fabrică de trimis la eșafod

Procurorii au date şi indicii că Şova a depus la dosarul instrumentat de DNA mai multe documente false, în încercarea de a-şi dovedi nevinovăţia. Mai mult, el a dispus distrugerea toate hardurile calculatoarelor societăţii de avocaţi, pentru a ascunde corespondenţa purtată prin e-mail între societatea de avocaţi şi conducerile celor două complexuri energetice.

Potrivit unui comunicat de presă al procurorilor anticorupţie, din actele de urmărire penală a rezultat că în perioada 2007-2009, Dan Şova a semnat mai multe contracte şi acte adiţionale încheiate între Complexul Energetic Rovinari (CER) şi Complexul Energetic Turceni (CET) pe de o parte şi SCA "Şova şi Asociaţii" pe de altă parte.

De asemenea, procurorii au ajuns la concluzia că, în calitate de "avocat coordonator" - menţiune trecută expres în toate aceste contracte -, a participat la mai multe discuţii legate de obiectul respectivelor documente, s-a deplasat la sediul CER şi CET şi la alte instituţii, contribuind efectiv la încheierea acestor contracte şi acte adiţionale. În plus, el a oferit şi consultanţă juridică, în baza acestor contracte şi acte adiţionale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel