CCR: Articolul 222 din CPP, neconstituțional! Ce se va întâmpla cu arestații la domiciliu - EXCLUSIV

CCR a decis, joi, că dispozițiile articolului 222 din Codul de procedură penală - referitor la durata arestului la domiciliu, sunt neconstituționale. Avocatul Lucian Bolcaș a explicat pentru DCNews care sunt implicațiile acestei decizii luate de judecătorii constituționali.

Vezi aici detalii despre decizia CCR: Lovitură la CCR: Articolul privind arestul la domiciliu este neconstituțional

Lucian Bolcaș ne-a spus că Parlamentul are la dispoziție 45 de zile pentru a pune în acord cu Legea Fundamentală dispozițiile articolului 222 din Codul de procedură penală.

”Instanțele de judecată trebuie să se raporteze la dispozițiile legii în vigoare, dar ceea ce este important este că, din momentul în care se publică această decizie în Monitorul Oficial, Parlamentul are la dispoziție 45 de zile ca să pună în acord legea cu dispozițiile constituționale, deci să stabilească termene pentru arestul la domiciliu. Este obligatoriu să fie modificat Codul de procedură, dacă nu cumva parlamentarii uită de treaba asta”, ne-a declarat reputatul avocat.

Întrebat ce se va întâmpla cu cei aflați în arest la domiciliu, odată cu intrarea în vigoare a deciziei CCR, Lucian Bolcaș a răspuns: ”Cei care sunt plasați în arest la domiciliu rămân în arest la domiciliu, pentru că dispozițiile sunt numai suspendate, iar dacă nu se modifică sunt înlăturate ca neconstituționale. Deci, nu vom mai avea arest la domiciliu”.

De asemenea, chestionat dacă până la modificarea articolului 222 judecătorii vor mai putea recurge la măsura arestului la domiciliu, avocatul ne-a exlicat că ”s-a încercat o adaptare din mers, în sensul că s-a dat arestul la domiciliu stabilindu-se termene. Este o soluție de avarie, nu neaparat legală, dar nici nelegală, la ora actuală”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel