Klaus Iohannis, reproș la adresa lui Victor Ponta. Radu Tudor: E o problemă

Radu Tudor
Radu Tudor

Klaus Iohannis s-a declarat nemulțumit că nu a fost informat despre vizita întreprinsă de Victor Ponta în Țările Arabe. 

Radu Tudor a comentat acest subiect în emisiunea "La ordinea zilei", de la Antena 3.

"Dacă este adevărat că Victor Ponta nu l-a înştiinţat pe preşedintele României în legătura cu turneul său din zona Golfului, e o problemă", a spus jurnalistul.

"Potrivit Constituţiei României, cel care conduce nemijlocit politica externă românească este preşedintele. Absolut toate deciziile importante sau mai puţin importante se iau cu aprobarea preşedintelui României, cu înştiinţarea lui. Nimic dintr-o iniţiativă importantă nu poate fi întreprins fără ca preşedintele să ştie", a adăugat el.

"Nu ştiu dacă Victor Ponta a informat Palatul Cotriceni în legătura cu vizita din Arabia, nu ştiu dacă a cerut şi un mandat în legătură cu ceea ce urma să transmită acolo din partea României. Aşa e făcută Constituţia. În dreptul preşedintelui scrie două atribuţii foarte clare: politică externă şi politică de apărare", a punctat Radu Tudor

"Klaus Iohannis ne-a anunţat că vorbesc foarte puţin şi că există o comunicare insuficientă între prim-ministru şi preşedinte", a mai spus Radu Tudor.

"E a doua oară când Iohannis face acest reproş, al faptului că nu a fost consultat în legătură cu nişte decizii. Prima oară a fost cu Codul Fiscal. Nu intră în atribuţiunile preşedintelui să aibă vreo opinie în legătură cu politicile guvernamentale, dar într-o ţară normală, decentă şi democratică orice fel de hotărâre importantă luată de Guvern ar fi normal şi decent să fie informat şi preşedintele. Dacă lucrul ăsta nu s-a întâmplat înseamnă că e o problemă de comunicare", a concluzionat jurnalistul, conform Antena 3.

VEZI ȘI: Klaus Iohannis dă asaltul la adresa puterii: Atacuri fără precedent la adresa lui Victor Ponta și a Guvernului

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel