Ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, după ce Victor Ponta a fost reclamant la Inspecția Judiciară

Ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, reacționat, marți, după ce un membru al CSM a propus sesizarea Inspecției Judiciare în urma unor declarații făcute de premierul Victor Ponta. Acesta a afirmat că este foarte dificil să ceară oamenilor politici să aibă "o anumită rezervă" atunci când discută despre justiție, atâta timp cât un membru al CSM critică celelalte puteri ale statului.

Vezi și: Un membru CSM a sesizat Inspecția Judiciară după declarațiile lui Victor Ponta. Prima reacție a premierului

Întrebat dacă declarațiile din ultima vreme ale politicienilor, inclusiv cea a lui Victor Ponta, sunt de natură a pune presiune pe justiție, Robert Cazanciuc a transmis că a făcut apel, în mod constant, să existe "o anumită rezervă".

"În utimul timp sunt foarte multe declarații despre justiție în spațiul public. Analiști, juriști din toate mediile, oameni politici, toată lumea discută despre justiție. În mod cert, acest lucru nu ajută întotdeauna la dialogul dintre instituții. Am făcut apel în mod constant, în special la oamenii politici, să aibă o anumită rezervă atunci când discută despre justiție. Pe de altă parte, este foarte dificil să ceri să aibă această rezervă când, spre exemplu, un membru al CSM critică celelalte puteri ale statului - Parlamentul, Guvernul - spunând de exemplu că se emit prea multe ordonanțe de urgență. Este o declarație eminamente politică aceea că se emit prea multe ordonanțe de urgență, în condițiile în care acest Guvern a emis până acum cele mai puține ordonanțe de urgență și, în mod cert acest, tip de declarație politică nu ar trebui să se regăsească din partea unui membru al CSM. Nu ajută în niciun caz la dialogul dintre instituții", a declarat ministrul Justiției la plecarea de la CSM, conform Agerpres.

Citește și: Victor Ponta, despre dezvăluirile făcute de Adrian Toni Neacșu cu privire la erata de la referendum

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel