Românii au talent, câștigător 2015. RADU FĂCIU, interviu cu omul din spatele Speedcubing - exclusiv

Speedcubing, grupul format din Cristian Leana, Martin Fronescu și Flavian Glonț, a câștigat “Românii au talent” 2015. Cei trei băieți au reușit să cucerească voturile telespectatorilor după ce au făcut spectacol excepțional prin rezolvarea rapidă a celebrului cub Rubik.

Speedcubing a spus o poveste pe scenă; o poveste despre copiii și adolescenții care au toată viața înainte și care trebuie să depășească toate obstacolele pentru că există întotdeauna o soluție. Grupul câștigător a prezentat "un număr special şi cel mai dificil încercat vreodată", după cum l-au descris băieţii, dar cine se află în spatele acestui spectacol fabulos? Este vorba despre Radu Făciu (fondatorul comunității iubitorilor cubului Rubik în Romania, fără de care - probabil - băieții nu ar fi câștigat marea finală). 

VEZI ȘI: ROMÂNII AU TALENT: CÂȘTIGĂTOR (2015), finală. Toate momentele emisiunii

Cristian Leana, despre omul din spatele succesului

Cristian Leana, concurentul care a mai participat și în 2012 la "Românii au talent" când a obținut locul trei, a spus că Radu Făciu merită toată aprecierea din lume.

"El a fost "mastermind"-ul din spatele nostru, lucru pe care nu aveți de unde să-l știți de la TV! El ne-a furnizat toate cuburile și s-a ocupat de noi încă de anul trecut, inclusiv de mine în urmă cu trei ani. El este omul care trebuie felicitat! Sper să faceți acest lucru, pentru că merită infinit mai mult decât noi toți la un loc. Fără să exagerez! Mulțumim mult Radu Făciu pentru tot! Mulțumim pentru marele premiu!", a fost mesajul transmis de Cristian Leana după marea finală "Românii au talent" 2015.

Radu Făciu, interviu pentru DC News

Radu Făciu, într-un interviu pentru DC News, a spus care sunt primele sale impresii după ce Speedcubing a câștigat marele premiu. El a dezvăluit câtă muncă se află în spatele unui spectacol care durează trei-patru minute - așa cum s-a întâmplat vineri în cadrul celebrului concurs de la Pro TV.

"Știam că dacă le va ieși numărul... vor câștiga. Mă așteptam la acest lucru. Doar că a fost foarte greu și am avut emoții la partea de executare. A fost un număr foarte bun, la fel cum a fost numărul de muzică al lui Ion Barbu sau numărul de dans al lui Bogdan Bolohan. Au fost numere foarte bune, talente diferite și a depins de gustul fiecăruia", a spus Radu Făciu pentru DC News.

(w670) RADU FĂCI

"Eu le-am furnizat băieților toate cuburile și am gândit numerele. Acum trei ani, le-a trimis pe Cristian Leana să participe la "Românii au talent", iar acum i-am selectat și pe ceilalți doi din comunitatea noastră pentru că ei sunt cei mai buni. Fiecare a avut partea lui de gândire în ceea ce privește numărul pentru marea finală. Fiecare și-a spus părerea, iar eu am fost un fel de antrenor", a continuat Radu Făciu.

"Doi-trei ani de practică a stat în spatele rezultatului de vineri seară de la Românii au talent", a subliniat el.

Radu Făciu, un pasionat al cubului Rubik

Radu Făciu este un pasionat al cubului Rubik și al speedcubing-ului. Este Delegat Senior WCA, iar în prezent se ocupă cu organizarea și promovarea concursurilor de speedcubing în România și nu numai. A reușit să formeze o comunitate, să organizeze întâlniri și competiții în țară. Sunt deja un nucleu solid de prieteni care s-au cunoscut prin intermediul cubului și încearcă să atragă cât mai multa lume.

"Pentru mine, cubul Rubik este un hobby care mi-a adus multe bucurii și m-a ajutat să cunosc multă lume și să ne întâlnim într-un mediu unde toți suntem fericiți. Totul este pe bază de voluntariat. Nu câștigăm niciun ban. Am creat comunitatea pasionaților de cub Rubik. Îți trebuie un pic de logică pentru a învăța algoritmii, ai nevoie de motivație, trebuie să-ți dorești să rezolvi cubul Rubik și ai nevoie de perseverență", ne-a mai zis Radu Făciu.

Finala "Românii au talent", un show reușit

"A fost foarte frumos. A fost un show reușit. Spre deosebire de alți ani, de această dată mi s-a părut că au fost numere foarte reușite. Numărul celor de la Speedcubing a fost cel mai aplaudat. Oricine poate să rezolve un cub Rubik. Sunt convins de acest lucru! Ai nevoie doar de un profesor bun care să te ajute să înveți. (...) Băieții care au câștigat marea finală "Românii au talent" provin din familii relativ modeste. Sunt niște copii timizi, cuminți și cu mult bun simț. M-am putut mereu baza pe ei. Au fost ascultători, au avut încredere și iată că totul a ieșit bine", a mai spus Radu Făciu pentru DC News. Mai multe informații despre Radu Făciu găsiți pe site-ul Speedcubing.

VEZI ȘI: ROMÂNII AU TALENT 2015: CÂȘTIGĂTORUL premiului de originalitate

Mesaj audio emoționant în marea finală

Într-adevăr, băieţii, în marea finală, au trecut la un alt nivel şi au demonstrat că inteligența merită premiată.

(w670)

"Această reprezentaţie o dedicăm copiilor şi adolescenţilor, celor care au toată viaţa în faţă. Ei trebuie să ştie că multe probleme vor părea imposibile, precum un cub Rubik amestecat, însă mereu va exista o soluţie. Pentru a ajunge la o soluţie, educaţia este cea care vă va ghida. Fiecare dintre voi are un lucru la care este foarte bun, fiecare dintre voi are ceva de oferit. Voi trebuie să descoperiţi acest lucru, iar această oportunitate v-o dă educaţia. Nu aşteptaţi să vă educe numai şcoala, statul sau un profesor, educaţia o puteţi face voi singuri şi porneşte din voi şi nu există scuză pentru a nu încerca. Aceasta este responsabilitatea pe care o aveţi faţă de voi înşivă, dacă vreţi să fiţi fericiţi, dar şi faţă de cei din jur pentru a crea o lume mai bună. Urmaţi-vă visul pentru că aveţi un drum în viaţă şi le veţi demonstra celorlalţi că nu aţi greşit cu alegerile făcute pentru că voi de fapt aţi văzut un alt drum, iar când ceilalţi vor vedea asta, vor rămâne cu toţii uimiţi", a fost mesajul audio care a fost transmis de cei trei concurenţi în timpul momentului prezentat în finala "Românii au talent".

Speedcubing-ul este activitatea de a rezolva un cub Rubik cât mai repede posibil. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel