Ana-Maria Roman, în fața studenților de la Jurnalism: "Am descoperit oameni talentați" - EXCLUSIV

Ana-Maria Roman sau Ana de la DNA - așa cum îi spun colegii din redacție - este o profesionistă în lumea presei. Este reporter pe Justiție la Antena 3, iar recent s-a întors pe băncile facultății, la Universitatea Babeș Bolyai (Cluj Napoca), departamentul jurnalism, de această dată nu ca studentă, ci ca profesionistă în domeniu, dornică să dezvăluie din secretele profesiei.

Ziarista a stat față în față cu viitorii jurnaliști și le-a povestit foarte multe lucruri din experiența sa. Ana-Maria Roman, contactată de DC News, ne-a vorbit despre proiectului "practică în media", de la facultatea din Cluj. Ziarista de la Antena 3 ne-a povestit cum sunt studenții pe care i-a întâlnit și ne-a spus cum a fost pentru ea momentul revenirii în facultatea unde a studiat.

(w670)

DC News: Ce părere ți-au făcut studenții de la Cluj și ce te-a impresionat cel mai mult la ei?

Ana-Maria Roman: Spre deosebire de studenții la Jurnalism din perioada mea de studenție, cei de-acum sunt mult mai familiarizați cu producția de știri, cu tehnica. Tinerii pe care i-am întâlnit aveau cunoștințe de imagine, editare și montaj, lucru care pe vremea mea nu era. Știau într-adevăr studenții care lucrau efectiv în televiziune, însă la facultate nu se preda acest lucru. Acum Facultatea de Jurnalism de la Cluj e singura din țară care are propriul studio tv, unde se emite în fiecare zi de la ora 18:00, propriul post de radio și propriul ziar. Studenții au camere și realizează singuri reportaje. Viitorii jurnaliști m-au surprins frumos, am descoperit oameni talentați pe care voi încerca să îi ajut în perioada următoare. Unul dintre ei este Saul Pop, care deja și-a publicat un articol în Jurnalul Național însă există și alții pe care am de gând să îi susțin.

(w670)

DC News: Care a fost contribuția ta la acest proiect?

Ana-Maria Roman: Am fost invitată în calitate de expert, pentru a le explica studenților cum funcționează presa centrală și să le povestesc din experiență mea. Inițial, în prima fază a proiectului le-am susținut o prezentare cu tot ceea ce înseamnă munca de reporter la o televiziune națională, apoi ei au fost preluați de redacții clujene cum ar fi Monitorul de Cluj, Szabadsag, Radio Renașterea unde au realizat reportaje, interviuri și articole. La final, ne-am adunat din nou la Cluj pentru a analiza munca acestora. Au avut inclusiv interviuri în exclusivitate cu deținuți politici, povești de viață, sportivi de performanță sau cazuri sociale. Am încercat în mare să le explic ce înseamnă presa, cu plusuri și minusuri, ca să nu aibă surprize mai încolo. Nu e un domeniu deloc ușor și e bine să știi ce te așteaptă.

(w670)

DC News: Cum a fost să te întorci din nou pe băncile facultății?

Ana-Maria Roman: Mi s-a părut foarte ciudat să intru în facultate și lumea să mi se adreseze cu "dumneavoastră". (Vorbesc de studenți.) A fost momentul în care am realizat că am îmbătrânit. Mi-ar plăcea să pot da timpul înapoi... La facultate am petrecut cei mai frumoși ani.

VEZI ȘI: Ana-Maria Roman (Antena 3), mărturisire de la DNA

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel