IAB România, IAA România și BRAT cer sprijin financiar și pentru online, nu doar pentru radio și TV

IAB România se alătură IAA România și BRAT și reacționează la Ordonanța de Urgență prin care Guvernul oferă sprijin financiar posturilor de televiziune.

Asociația companiilor cu activitate în media și publicitate pe Internet, IAB România, consideră că Internetul este canalul cel mai expus la concurența internațională și sunt necesare eforturi comune pentru a sprijini conținut local de calitate și producători locali de conținut. Susținerea potrivit IAB România, poate veni atât din sectorul privat, care deja se manifestă, dar și din cel de stat.

Problemă cheie, după OUG care împarte presa în două

Cu privire la acordarea de ajutor de stat pentru media, IAB România susține că "în primul rând în cadrul acestora, Internetul trebuie să fie un punct central".

Media nu este doar radio și TV

"Media în România nu mai este reprezentată de zeci de ani doar de radio și TV, ci și de presă și Internet, iar în ultimii ani presa tiparită tot pe Internet și-a mutat din ce în ce mai mult focusul, alături de celelalte canale, printre motivele acestei tranziții fiind și oportunitățile pe care le deschide conținutul online, interactiv. Internetul este asadar punctul de convergență al tuturor celorlalte medii și are avantaje unice față de toate celelalte. De aceea, conținutul local de calitate pe Internet ar trebui sa fie un punct central în atentia oricărei initiative de susținere a canalelor media românești", subliniază IAB România.

Avantajele conținutului online

Asociația amintește avantajale unice ale conținutului online și anume că poate fi multimedia și poate fi utilizat oe orice platformă, conținutul nu este efemer, ci poate fi utilizat permanent, publicul este activ, interacționează și răspândește un mesaj, conținutul este dinamic și permite modalități de interacțiune cu utilizatorii, numărul utilizatorilor de Internet este uriaș, Internetul fiind singurul canal pe care utilizatorii îl au asupra lor permanent. IAB România mai precizează că Internetul este mediul ideal pentru conținut informativ, cultural și educativ pe care statul vrea să-l susțină prin OUG.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel