Barcelona - Sevilla 5-4, în Supercupa Europei: Catalanii s-au impus în prelungiri, după ce au condus cu 4-1 și au fost egalați

Barcelona și Sevilla au oferit, marți seară, în Supercupa Europei, unul dintre cele mai frumoase meciuri din istoria fotbalului. Catalanii s-au impus cu 5-4 la finalul a 120 de minute de joc, după ce condus cu 4-1 și au fost egalați de Sevilla în urma unei reveniri incredibile. Pedro a fost cel care a marcat golul victoriei pentru Barcelona, în minutul 115.

Sevilla a deschis repede scorul, în minutul 3, însă golul superb marcat de Ever Banega din lovitură liberă nu a făcut decât să dezlănțuie furia catalană.

Leo Messi nu a avut nevoie decât de patru minute pentru a egala, cu o execuție identică dintr-o lovitură liberă executată de la marginea careului. Decarul Barcelonei a recidivat în minutul 16, când și-a adus echipa în avantaj cu o nouă reușită splendidă, de data aceasta dintr-o lovitură liberă executată de la peste 25 de metri de poarta adversă.

Vezi și: Victor Ponta, invitat în Georgia la Supercupa Europei, dintre Barcelona și Sevilla

Recitalul Barcelonei din prima repriză nu s-a încheiat însă la 2-1, ci elevii lui Luis Enrique au mai marcat o dată până la pauză, prin Rafinha, angajat excelent în careu de Luis Suarez, care anterior ratase în poziție de unu la unu cu Beto.

Tăvălugul catalan a continuat și după pauză, iar Suarez a făcut 3-1 la șapte minute de la reluare, după o recuperare a lui Bousquets.

După golul uruguayanului însă, campioana Spaniei a părut că s-a relaxat și i-a permis Sevillei să revină incredibil și să egaleze.

Reyes a redus din diferență în minutul 57, dintr-o centrare excelentă trimisă de Vitolo din flancul stâng. În minutul 72, Gameiro i-a adus pe andaluzi la o singură lungime de catalani, când a transformat fără probleme un penalty corect acordat de arbitru pentru o intervenție a lui Mathieu.

Ceea ce părea imposibil la 4-1 pentru Barcelona s-a întâmplat în minutul 81, când Konoplyanka a egalat dintr-o centrare ideală venită de la nou-intratul Immobile.

Până la finalul celor 90 de minute regulamentare ambele formații au încercat să dea lovitura decisivă, dar cele două defensive au rezistat și s-a ajuns la prelungiri.

Introdus în teren în minutul 93, Pedro a marcat golul care i-a adus trofeul Barcelonei cu cinci minute înainte de finalul celor 120 de minute de joc. Șeptarul catalan l-a învins pe Beto după o lovitură liberă trimisă în zid de Messi. Mingea a ricoșat tot la argentinian, care a tras bine din prima și l-a obligat pe portarul portughez să respingă în fața porții, de unde Pedro a îndeplinit o simplă formalitate.

Până la final, Sevilla a avut două șanse uriașe de a egala din nou și de a trimite partida la penalty-uri, dar Koke și Ramy nu au nimerit poarta adversă din poziții ideale.

Barcelona - Sevilla s-a terminat 5-4, iar catalanii au început cu un trofeu sezonul 2015-2016, în vreme ce Messi a fost declarat cel mai bun jucător al Supercupei Europei.

Echipele de start:

Barcelona: Ter Stegen - Alves, Pique, Mascherano, Mathieu - Rakitic, Busquets, Iniesta - Messi, Suarez, Rafinha. Antrenor: Luis Enrique.

Sevilla: Beto - Coke, Rami, Krychowiak, Tremoulinas - Krohn-Dehli, Banega - Reyes, Iborra, Vitolo - Gameiro. Antrenor: Unai Emery.

Citește și: Un jurnalist a fost ucis în bătaie după ce a criticat un fotbalist

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel