Victor Ponta s-a prezentat la sediul DNA: Ce declarații a făcut

Premierul Victor Ponta s-a prezentat, miercuri, la sediul Direcției Naționale Anticorupție, fiind citat în dosarul Rovinari -Turceni. Șeful Executivului a petrecut aproximativ 15 minute în sediul DNA.

La sosire, premierul a confirmat că expertiza din dosarul său este finalizată. De asemenea, la plecarea de la sediul DNA, șeful Guvernului le-a spus jurnaliștilor prezenți că din respectiva expertiză ar reieși faptul că el a plătit taxe cu 2.000 de lei în plus față de cât ar fi trebuit.

"Da. Mi s-a dat expertiza. Am plătit cu 2.000 lei în plus taxe, dar nu le mai cer de la statul român", a transmis premierul, întrebat de rezultatele expertizei și la cât a fost stabilit prejudiciul.

"Acum stau pe picioare foarte bine", a adăugat acesta, ironic.

Victor Ponta a precizat că va da declarații când va fi chemat de procuror cu avocatul: "O să dau declarații când mă cheamă procurorul cu avocatul", a spus acesta.

Întrebat despre discuțiile cu președintele Iohannis, Ponta a arătat că "politica se face în altă parte, nu la DNA".

Premierul se mai prezentase și pe 13 iulie la DNA. Atunci, el a fost anunțat că în dosar s-a dispus efectuarea unei expertize financiar-contabile și că procurorii au instituit măsura asigurătorie a sechestrului asupra bunurilor mobile și imobile ce îi aparțin, în dosarul Rovinari-Turceni, în care  este urmărit penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată și spălare de bani.

Tot atunci, DNA i-a schimbat calitatea în acest dosar din suspect în inculpat, premierul prevalându-se de dreptul la tăcere, astfel că nu a dat o declarație în fața procurorului.

Vezi și: Victor Ponta. S-a aflat prejudiciul în dosarul în care este cercetat de DNA

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel