Un ultim locuitor al unor blocuri din Scoția refuză să plece. Consiliul îi ia proprietatea și îi oferă la schimb o chirie

Sursă foto: Unsplash (Jure Tufekcic)
Sursă foto: Unsplash (Jure Tufekcic)

Un complex de apartamente din Scoția, în care sunt situate câteva blocuri acum goale, urmează să fie demolat. Un ultim locatar reufuză să își lase în urmă casa. 

Ultimul rezident al unui complex de locuințe care urmează să fie demolat a spus că autoritățile vor trebui cel puțin să-și dubleze oferta pentru a-l determina să plece. Nick Wisniewski nu a avut vecini în blocul său din imobilul Gowkthrapple, Wishaw, North Lanarkshire, din decembrie. Bătrânul de 66 de ani vrea cel puțin 80.000 de lire sterline pentru a-și permite să cumpere un apartament nou.

Dar Consiliul North Lanarkshire a spus că nu-l pot plăti pe domnul Wisniewski mai mult decât valorează proprietatea. Fostul bancher, acum pensionar, a cumpărat apartamentul din Stanhope Place în urmă cu câțiva ani în cadrul schemei Right to Buy, care i-a ajutat pe chiriașii din consiliu să-și cumpere casele la prețuri reduse, scrie BBC. De atunci, schema a fost închisă în Scoția.

Prețurile caselor din zonă sunt cel puțin duble față de despăgubiri

„Sunt aici de 21 de ani și sunt stabilit. M-am uitat la prețurile caselor din jur. Pentru un apartament cu două dormitoare sunt prețuri între între 80.000 și 100.000 de lire sterline. Nu sunt pregătit să mă mut din cauza Consiliului North Lanarkshire.”, a declarat Wisniewski pentru BBC Scotland.

Wisniewski a spus că consiliul i-a oferit 35.000 de lire sterline pentru apartamentul său, împreună cu doi ani de chirie gratuită la o nouă proprietate a consiliului. Autoritatea plănuiește să reamenajeze întreaga proprietate Gowkthrapple, înlocuind locuințele „învechite” și creând un „nou cartier atractiv și bine conectat”. Lucrările la alte părți ale proprietății au început deja.

Consiliul îi ia proprietatea și îi oferă în schimb o chirie

Wisniewski a declarat pentru BBC Scotland că nu este dispus să se mute într-o nouă proprietate a consiliului închiriată, dar că vrea să cumpere un nou loc.

”Sunt prea bătrân pentru asta. Nu vreau multe bătăi de cap în viața mea, vreau doar să o iau mai ușor. De aceea aș prefera să mă mut pur și simplu într-un loc pe care l-aș putea cumpăra”, spuse pensionarul. 

El a spus că nu a mai auzit de Consiliul North Lanarkshire din noiembrie anul trecut și că așteaptă ca autoritatea să vină cu o ofertă îmbunătățită.

"Dacă mi-ar oferi 35.000 de lire sterline, aș putea pune 20.000 de lire sterline, ceea ce nu este suficient. Deci chiar trebuie să-și dubleze oferta pentru ca eu să obțin ceva decent. Mulți oameni ar spune că ar fi mai bine să plec - dar mă retrag pentru că am în minte ceea ce caut. Caut ceva mai bun și nu voi obține asta având doar 35.000 de lire sterline de la consiliu", a spus el.

Este vorba despre bani

Consiliul North Lanarkshire intenționează să urmărească o comandă de cumpărare obligatorie a proprietății, dar a spus că ușa acesteia „rămâne deschisă” domnului Wisniewski pentru discuții ulterioare. Un purtător de cuvânt al consiliului a declarat că au comunicat cu proprietarul ”despre această problemă și, deși înțelegem că există o legătură personală cu proprietatea, pur și simplu nu putem plăti pentru proprietate mai mult decât merită.

„Dacă proprietarul consideră că valoarea care i s-a oferit nu reflectă valoarea de piață, atunci există modalități prin care o evaluare să fie negociată în numele său. Suntem dornici să rezolvăm această problemă pentru a ne asigura că primește o înțelegere echitabilă și pentru a-l sprijini să găsească o cazare alternativă. Am discutat despre opțiunea altor locuri potrivite pentru ca el să stea, dar le-a refuzat pe fiecare dintre ele.”

Domnul Wisniewski a spus că este deschis pentru discuții ulterioare, dar a plănuit să rămână în apartamentul său „atâta timp cât este nevoie”.

„Consider că, la sfârșitul zilei, Consiliul va face mulți bani din această construcție rezidențială, așa că de ce să nu-mi dea mai mulți?” a adăugat bărbatul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel