Ce se va întâmpla cu monedele și timbrele cu chipul Reginei. Vezi singura monedă cu Regele Charles în articol!

Sursă foto: Pxhere
Sursă foto: Pxhere

Monedele care se află în prezent în circulație în Marea Britanie au pe ele chipul Reginei Elisabeta II. 

Toate cele 29 de miliarde de monede aflate în circulație în Marea Britanie au chipul Reginei Elisabeta II pe ele. Cel mai recent design datează din 2015, când Regina avea 88 de ani. A fost al cincilea portret de monede creat în timpul domniei ei. Monetăria Regală nu va spune cum sau când va începe să emită monede cu chipul regelui Charles al III-lea pe ele, dar este probabil ca monedele Reginei să rămână în circulație mulți ani și că procesul de înlocuire a acestora va fi unul gradual. 

Înainte ca toate monedele britanice să fie actualizate pentru zecimalizare în 1971, era destul de normal să fie găsite chipurile mai multor monarhi în mâna de rest primită la magazin. 

În ce parte va privi portretul Regelui Charles III

Deși nu știm cum va arăta moneda cu portretul Regelui, o monedă emisă în 2018 de Monetăria Regală pentru a comemora cea de-a 70-a aniversare a moștenitorului ne-a oferit un indiciu. Și un lucru care pare sigur este că va fi înfățișat cu fața în cealaltă direcție, spre stânga. Tradiția spune că direcția în care privește monarhul pe monede trebuie să alterneze pentru fiecare nou monarh, scrie BBC.

Odată aprobate de guvern, noi modele vor fi fabricate la Royal Mint din Llantrisant, sudul Țării Galilor.

Regina a apărut pe toate bancnotele Băncii Angliei din 1960 (banii emiși de băncile scoțiene și nord-irlandeze nu înfățișează monarhul). Există aproximativ 4,5 miliarde de bancnote individuale ale Băncii Angliei în valoare de aproximativ 80 de miliarde de lire sterline în circulație în acest moment și, asemenea cazului monedelor mai vechi, acestea vor fi eliminate treptat.

Toate bancnotele și monedele vor rămâne un mijloc legal de plată. Banca Angliei va anunța mult dacă acest lucru se va schimba.

Timbrele cu portretul lateral al Reginei vor fi valabile

Din 1967, toate timbrele emise de Royal Mail au prezentat o silueta în relief a profilului lateral al Reginei Elisabeta a II-a. Royal Mail va înceta acum să mai producă timbrele Reginei Elisabeta a II-a, deși acestea pot fi încă folosite pe scrisori și colete și va începe procesul de creare a unora noi.

Noul rege a mai apărut pe timbre, dar Royal Mail nu va divulga încă cum vor arăta noile modele cu el. Pe lângă faptul că pune monarhul pe timbre, Royal Mail pune numerele regale de identificare pe multe cutii poștale.

Peste 60% din cele 115.000 de cutii poștale ale Regatului Unit poartă marca EIIR a Reginei Elisabeta a II-a: E pentru Elizabeth și R pentru Regina, ceea ce înseamnă regina. În Scoția, acestea prezintă coroana scoțiană.

În afara Scoției, orice cutie poștală nouă va prezenta acum cifra Regelui, dar, deoarece numărul de cutii noi instalate este destul de scăzut, ar putea trece ceva timp până să vezi una dintre acestea.

Primele imagini cu Regele Charles III

Dintr-o mașină neagră a coborât Regele Charles III, în fața Palatului Buckingham. Acesta s-a dus în fața mulțimii, a primit condoleanțele celor prezenți și a mulțumit fiecăruia în parte. A strâns mâinile celor care au vrut să îl salute mai de aproape și a primit florile care i-au fost întinse. În mulțime puteau fi văzuți britanici de toate vârstele, care, emoționați, și-au exprimat condoleanțele, unii afișând chiar și lacrimi. Citește continuarea și vezi imaginile primei apariții AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel