”Trei ani de pandemie au fost întreaga lui viață”. Moartea unui copil de doar trei anișori zguduie politica zero-COVID a Chinei

Sursă foto: Pexels (Irina Anastasiu)
Sursă foto: Pexels (Irina Anastasiu)

Moartea unui copil de aproximativ trei ani aduce noi critici asupra politicii zero-COVID a Chinei.

Moartea unui băiețel de 3 anim în urma unei suspecte scurgeri de gaz dintr-un complex rezidențial închis din nord-vestul Chinei, a declanșat un nou val de indignare față de politica zero-Covid a țării. Tatăl băiatului a susținut într-o postare pe rețelele de socializare că operatorii care mențin ordinea în timpul carantinelor COVID au încercat să-l împiedice să părăsească complexul în care locuiau în Lanzhou, capitala provinciei Gansu, pentru tratamentul copilului său, provocând o întârziere despre care crede că s-a dovedit fatală.

O postare de pe rețelele sociale ale tatălui, miercuri, legată de moartea fiului său, a fost întâmpinată cu furie și durere din partea publicului, mai multe hashtag-uri conexe strângând sute de milioane de vizualizări în ziua următoare pe Weibo, platforma similară cu Twitter a Chinei.

”Trei ani de pandemie au fost întreaga lui viață”, scria un comentariu devenit popular printre utilizatori.

Mama și copilul s-au intoxicat cu gaz

Este cea mai recentă tragedie care a alimentat o reacție din ce în ce mai vehementă împotriva politicii necruțătoare de zero-COVID a Chinei, care continuă să închidă viața de zi cu zi a rezidenților prin carantine și mandate de testare în masă, chiar dacă restul lumii aproape că a trecut peste pandemie, scrie CNN. În numeroase cazuri similare, mai multe persoane au murit după ce li s-a refuzat accesul prompt la asistență medicală de urgență în timpul carantinelor în ciuda insistenței oficialilor chinezi, inclusiv a liderului Xi Jinping, că politicile țării privind Covid ”pun oamenii și viața lor pe primul loc”.

Părți mari din Lanzhou, inclusiv cartierul în care locuiește familia copilului decedat, au fost închise de la începutul lunii octombrie. Tatăl băiatului a spus că soția și copilul lui s-au îmbolnăvit marți în jurul prânzului, dând semne de otrăvire cu gaz. Starea mamei s-a îmbunătățit după ce a primit primul ajutor de la tată, dar băiatul a intrat în comă, potrivit postării bărbatului de pe rețeaua de socializare.

Tatăl a spus că a făcut numeroase încercări să cheme atât o ambulanță, cât și poliția, dar nu a reușit. El a spus că a mers apoi să ceară ajutor de la operatorii COVID care păzeau complexul lor, dar i-a fost interzis și i s-a spus să caute ajutor de la oficialii din comunitatea sa sau să continue să cheme el însuși o ambulanță. El a spus că operatorii i-au cerut să arate un rezultat negativ al testului Covid, dar nu a putut face acest lucru, deoarece nu fuseseră efectuate teste în complex în ultimele 10 zile.

El a devenit disperat și, în cele din urmă, și-a dus fiul afară, unde un rezident „cu inimă bună” a chemat un taxi pentru a-i duce copilul la spital, a scris părintele îndurerat. Cu toate acestea, era prea târziu când au ajuns, iar medicii nu au reușit să salveze băiețelul.

Angajații unei fabrici Apple au plecat pe jos. Politicile de sănătate le dau oamenilor coșmaruri

Foxconn, unul dintre cei mai mari furnizori ai Apple, se confruntă cu o întrerupere majoră a fluxului de producție la cea mai mare fabrică de asamblare de iPhone din China, deoarece muncitorii îngrijorați pentru sănătatea lor părăsesc fabrica, potrivit videoclipurilor de pe rețelele sociale. Compania taiwaneză se luptă pentru a controla un focar de Covid din campusul său din orașul central chinez Zhengzhou. Exodul pune o presiune enormă asupra Foxconn chiar înainte de începerea sezonului cheie al cumpărăturilor de sărbători și evidențiază modul în care politica strictă zero-Covid a țării afectează afacerile de peste oceane a gigantului din lumea tehnologiei. Citește mai multe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel