EXCLUSIV  Bădălău, despre materialele din minele românești: Ne vor pune pe harta lumii. Nu există în Europa!

Ministrul Economiei, Niculae Bădălăua vorbit despre metalele din România, "care ne vor pune pe harta lumii", în cadrul dezbaterii UPGRADE ROMANIA: MARILE PROIECTE DE INVESTIȚII ÎN 2019, organizată de Trustul de presă DC Media Group.

"Vreau să vă anunţ, în premieră, că am deschis primele 3 mine din cele 350 închise, la perimetrul miner Jolotca din judeţul Harghita, care se află la Radioactiv Măgurele, în coordonarea Ministerului Economiei. Sunt primele trei mine redeschise din '89 încoace. Aceste mine au materiale rare, care ne vor pune în alianţa bateriilor într-o zonă extrem de bună. Ne vor pune pe harta lumii aşa cum ne-a pus IT-ul, pe care unii vor să îl readucă la începuturi în România. Este un lucru extrem de important (...)

România stă pe 400 de tone de aur, în afară de Roşia Montana, pe 2.800 tone de argint, câteva zeci de mii de tone de cupru. Cupru Min şi Moldomin reprezintă a treia sursă de cupru din Europa. Stăm pe materiale precum cobaltul şi grafitul, care nu există în Europa şi care, în afară de câteva ţări din lume, nu le are nimeni. Materiale extrem de rare pentru care numai anul acesta am dat peste 27 de autorizaţii de prospecțiune ", a declarat Niculae Bădălău.

La evenimentul organizat de DC Media Group mai participă premierul Viorica Dăncilă și Daniel Suciu, viceprim-ministru, ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Niculae Bădălău, Ministrul Transporturilor.

De ce marile proiecte de investiții bat pasul pe loc, ce lipsește pentru ca România să dețină o infrastrucută performantă, care sunt viitoarele surse de finanțare pentru marile proiecte și care sunt sumele de care România are nevoie pentru a finaliza proiectele demarate până în prezent, sunt câteva dintre temele care vor fi abordate la dezbaterea organizată de DC Media Group.

Întreaga dezbatere poate fi urmărită LIVE, mai jos:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel