Comisar european | Radu Tudor, după ce a zis Dan Mihalache: ”Breaking news pe toate agențiile”

FOTO AGERPRES / EPA
FOTO AGERPRES / EPA

Radu Tudor a adus în discuție declarațiile ambasadorului Dan Mihalache cu privire la prima propunere a României pentru funcția de comisar european la Transporturi.

„Una din pozițiile exprimate recent de ambasadorul României în Marea Britanie, Dan Mihalache, s-a referit la nominalizarea din partea României a unui comisar european. Opinia domniei sale a trecut drept breaking news, pentru că, în România, normalitatea a devenit un breaking news”, a spus Radu Tudor, luni seară, în cadrul emisiunii sale „Puntul de întâlnire", în platoul Antena 3 fiind prezent și Dan Mihalache.

Ambasadorul a susținut că a fi în executivul de la Bruxelles „nu este un concurs de competențe sau de aptitudini" și că „riscăm să fim penibili" cu dezbaterea internă pe această temă, „nu are rost să ne facem de râs contestându-l pe cel care ne va reprezenta în Comisia Europeană".

„Mă bucur că ați adus în discuție acest subiect. M-a înjurat foarte multă lume. (...) Eu nu înțeleg de ce noi, ca țară, dorim să fim vârful prostiei din UE? Și să servim noi, cumva, unor chestiuni care au altă logică geopolitică în UE", a spus Dan Mihalache, adăugând ulterior: „Eu nu am spus nici că Rovana Plumb e bună, nici că e mai puțin bună. Apelul meu era la o raționalitate a politicii naționale. Hai să nu dăm noi muniție celor care oricum își propun anumite lucruri".

„M-am bătut pentru fiecare dintre candidații României. (...) Mă bat pentru orice fel de român care candidează pentru o funcție europeană sau internațională. Când văd că sunt niște băieți pe aici care, nu doar că nu se bat, ci mai scriu și tot felul de scrisori împotriva unor candidați ai noștri, mă enervează foarte tare. Vă spun foarte sincer", a completat ambasadorul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel