Daniel Chirilă, fostul consilier al lui Iohannis, propus la Ministerul Afacerilor Interne. Cine este

Daniel Chirilă, fostul consilier al lui Klaus Iohannis, a fost propus de Viorica Dăncilă la MAI.

"Având în vedere că pe data de 18 septembrie expiră interimatul pentru Ministerul Educației Naționale, iar funcția pentru vicepremier pe probleme economice este vacantă, voi transmite către domnul președinte Klaus Iohannis următoarele propuneri de miniștri: pentru Ministerul Afacerilor Interne, domnul Dan Chirilă, actual secretar de stat în cadrul acestui minister. Pentru Ministerul Educației Naționale, doamna Camelia Gavrilă. Pentru funcția de viceprim-ministru, domnul Dan Matei. Sper ca de această dată, domnul președinte Iohannis să acționeze ca președinte al României și nu ca și candidat pentru această funcție și să nu blocheze orice inițiativă de normalitate pentru România", a declarat Viorica Dăncilă.

Cine este Daniel Chirilă

În prezent, Daniel-Dumitru Chirilă este secretar de stat la MAI, funcție preluată în urmă cu doar o lună. În ultimii doi ani a activat în mediul privat. Anterior a fost consilier la Administrația Prezidențială, în mandatul actual al președintelui Klaus Iohannis, în cadrul Compartimentului pentru Apărare.

De asemenea a fost șef Birou - Biroul de Combaterea Macrocriminalității Economico - Financiare, Spălării Banilor și a Infracțiunilor din Piața de Capital, a lucrat și la DGIPI, fosta Doi și-un sfert. Daniel Chirilă a terminat Colegiul Național de Apărare, trei masterate și facultatea la Craiova.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel