Urmărește emisiunea live


Elena Udrea și Alina Bica renunță la azilul politic. Nemulțumiri privind întârzierile din Costa Rica

Alina Bica și Elena Udrea
Alina Bica și Elena Udrea

Elena Udrea și Alina Bica renunță la azilul politic din Costa Rica. Acestea s-au arătat nemulțumite după perioada lungă de așteptare a unui răspuns. 

Elena Udrea, victimă sau nu a statului român, s-a întors în România, iar Alina Bica se află undeva în Spania, susține România TV.  

Acestea și-au exprimat nemulțumirile în ceea ce privește întârzierea procedurilor de acordare a statutului solicitat în Costa Rica și au formulat documente dure asupra statului costarican.

Elena Udrea spune că: "Am plecat din Costa Rica după o analiză profundă asupra traiectoriei cererii de azil politic și drepturile omului care sunt în această țară, iar viața, libertatea și siguranța mea sunt amenințate. Am avut încredere într-o imagine fericită și am crezut că voi obține garanțiile unui sistem de protecție integral, care mi-a fost refuzat de țara mea. Astăzi, după 17 luni, cu profundă tristeșe și fără un răspuns măcar din partea statului costarican, la solitarea mea de ajutor și protecție, pot să concluzionez că acest răspuns nu va veni, chiar dacă situația mea de a primi ajutor este urgentă, iar dacă va veni, sigur va fi aceeași persecuție din partea statului român, la care încă sunt victimă. Sunt multe motivele pentru care am tras aceste concluzii și care m-au făcut să iau această decizie dură care mă va ține în continuare fără protecție internațională și mă obligă să părăsesc Costa Rica, țara în care s-a născut fiica mea."

Nemulțumită s-a arătat și Alina Bica

"18 luni au trecut de când am cerut azil. Toate termenele au fost deja de mult depășite. Încă îmi lipsește un răspuns la acestă solicitare prin care cer protecție iar asta îmi încalcă drepturile. Îmi este clar, privind tot ce s-a întâmplat că nu exită garanțiile procesuale sau cele de protecție pentru drepturile omului în Costa Rica", este declarația Alinei Bica.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel