Fotbal feminin: Emmanuel Macron - Această Cupă Mondială va schimba totul

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a salutat succesul de care se bucură Cupa Mondială de fotbal feminin ediţia 2019, găzduită de ţara sa, informează presa franceză.

"Trăim o revoluţie. Pentru sportul feminin, lucrurile nu vor mai fi niciodată la fel ca până acum", a spus Macron într-o declaraţie pentru France Info, pe stadionul din Lyon, înaintea finalei dintre selecţionatele Statelor Unite şi Olandei.

Şeful statului francez a precizat că "nu a fost surprins" de popularitatea de care se bucură această competiţie în rândul publicului.

"Nu am fost surprins. Le-am spus jucătoarelor că această Cupă Mondială de fotbal va schimba totul. Trebuie acum să ajutăm cluburile să poată primi tinere fete. Vom ajuta federaţia şi ligile pentru a face acest lucru. Trebuie să creăm capacităţi pentru primirea copiilor", a mai spus Emmanuel Macron.

Peste un milion de bilete au fost vândute pentru meciurile Mondialului feminin de fotbal, primul găzduit de Franţa, peste 75% dintre tichete fiind achiziţionate de către francezi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel