Urmărește emisiunea live


Hotelierii, obligați să raporteze ministerului Turismului. Bogdan Trif: Peste doi ani vom cunoaşte exact

Ministrul Turismului, Bogdan Trif
Ministrul Turismului, Bogdan Trif

Bogdan Trif, ministrul Turismului, susține că abia peste doi ani vom cunoaște cu exactitate câți turiști străini ne vizitează. 

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, susţine că în luna iulie România a fost vizitată de mai mulţi turişti străini faţă de 2018, însă nu se ştie cu exactitate numărul acestora, de unde au provenit şi ce preferinţe au avut.

Potrivit ministrului, vom cunoaşte exact câţi turişti străini ne vizitează ţara peste doi ani, când va exista un sistem informatic, finanţat cu bani europeni, care va centraliza în mod real numărul celor cazaţi, ţara de unde provin, destinaţia aleasă şi preferinţele pe care le au.

"Acum avem doar datele Institutului Naţional de Statistică (INS). De multe ori sunt incomplete. Trebuie să facem o comparaţie între numărul de vizitatori străini care intră în ţară. În luna iulie, vă pot da exemplu, au crescut cu 16% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2018, dar numărul de înnoptări în structurile clasificate a scăzut. Şi atunci ne dăm seama clar că nu avem o radiografie completă a turismului din România şi o radiografie în timp real, motiv pentru care am vrut să facem un sistem informatic turistic care să ne dea aceste date în timp util. Am reuşit, din fericire pentru noi, din bani europeni. Am făcut un proiect (...) şi vă spun în premieră că l-am şi câştigat. Urmează ca în decurs de doi ani şi jumătate să implementăm acest proiect şi noi să avem după aceea date online şi în timp util referitor la numărul de turişti, de unde vin, structura pe sexe, fără să afectăm în vreun fel datele cu caracter personal", a anunţat Trif miercuri, într-o conferinţă de presă.

Hotelierii vor raporta Ministerului Turismului

El a precizat că fiecare proprietar de pensiune şi hotel va fi obligat să raporteze Ministerului Turismului, în maximum 24 de ore după cazarea unui turist străin, datele acestuia, mai puţin cele care sunt cu caracter personal.

"INS prelucrează nişte date statistice. Noi o să avem o radiografie exactă. Este un server şi fiecare unitate de cazare o să fie obligată să raporteze acele date în 24 de ore", a explicat Trif.

Raportarea numărului de turişti străini de acum nu este exactă, spune ministrul Turismului. "Când intră în România, nu ştii unde se duc, unde stau, ce preferinţe au, din ce ţări sunt, ceea ce nu e corect", a adăugat Bogdan Trif.

Strategia de turism a României

Ministrul a mai anunţat că peste o lună va fi finalizată strategia de turism a României, după care vor fi comandate studii de piaţă, care vor arăta exact unde trebuie să se promoveze ţara noastră pentru a avea un număr mai mare de turişti.

"Avem şi o strategie o strategie turistică a României, pe care am semnat-o cu Banca Mondială. Probabil într-o lună de zile o să fie finalizată. Acea strategie o să ne dea direcţiile în linii mari, după care o să ne pliem pe această strategie şi o să ne adresăm exact pieţelor care ne vor aduce cât mai mulţi turişti", a arătat Bogdan Trif.

El a mai menţionat că Ministerul Turismului intenţionează ca până la finalul anului să deschidă şi birourile de promovare externă, dar că acest lucru este "un pic mai dificil".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel