Ministrul Ioan Deneş evaluează pagubele produse de inundaţii în judeţul Galaţi

Ioan Denes
Ioan Denes

Ministrul apelor şi pădurilor s-a aflat marţi în judeţul Galaţi, pentru a evalua pagubele produse de inundaţiile din ultimele zile.

"Ieri, la Staţia pluviometrică de la Hanul Conachi s-au înregistrat 100 l/m²", a spus ministrul Ioan Deneş, arătând că urmează ca "în regim de urgenţă, prin fondul de rezervă al Guvernului şi printr-o hotărâre de guvern, pe care urmează să o depunem într-o şedinţă viitoare a Executivului, să fie alocate sume pentru lucrări hidrotehnice în judeţul Galaţi. Este important să fim alături de cetăţenii afectaţi de aceste fenomene extreme", a mai afirmat ministrul.

Ulterior, au fost inspectate zonele afectate de inundaţii. Ministrul Ioan Deneş şi specialiştii au discutat cu autorităţile locale şi alţi factori de decizie pentru o evaluare corectă şi stabilirea măsurilor imediate care se impun în vederea readucerii situaţiei la normal şi evitarea producerii pe viitor de situaţii similare.

Ministrul apelor şi pădurilor şi primarul comunei Corod au inspectat, de asemenea, zonele pe care primăria este în măsură să le pună la dispoziţie pentru realizarea unor eventuale lucrări hidrotehnice. De asemenea, delegaţia MAP, însoţită de prefectul judeţului Galaţi şi de primarul din Corod, a intrat în mai multe gospodării afectate de inundaţii, prilej cu care a discutat cu cetăţenii, pe care, totodată, i-au asigurat de faptul că Guvernul, în perioada următoare, va adopta măsuri de sprijin pentru toţi cei aflaţi în necaz.

Din datele preliminare prezentate de autorităţile locale, situaţia în comuna Corod se prezenta astfel: au fost inundate 40 de case, 73 de anexe gospodăreşti, 95 de curţi, un drum judeţean şi 2,8 km de străzi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel