Pericol major la nivel european. Grupul PPE: Este nevoie urgentă de un plan de măsuri

Uniunea Europeană trebuie să gândească și să adopte cât mai rapid un plan de măsuri și politici prin care riscurile de marginalizare și excluziune socială să fie ameliorate cât mai rapid, în caz contrar fiind posibilă apariția unor riscuri sistemice la nivelul comunității europene, afirmă reprezentanții Grupului Partidului Popular European (PPE).

De-a lungul timpului, Grupul PPE s-a remarcat printr-o politică coerentă de incluziune socială, nu doar în ceea ce privește imigranții, cât mai ales în protejarea persoanelor afectate de șomaj și recesiune. Grupul PPE este cel mai important susținător al politicilor orientate spre o piață liberă, singurele capabile să genereze bunăstare și armonie socială. Acolo unde s-a investit, unde au fost create locuri de muncă, unde problema șomajului nu se pune cu adevărat, se poate observa cu ușurință absența discursurilor radicale, ceea ce indică destul de precis măsurile pe care UE trebuie să le ia în continuare.

Obiectivul principal al politicii sociale promovate de Grupul PPE este de a le oferi cetăţenilor instrumente necesare prin care aceştia să devină sau să rămână independenţi. În opinia reprezentanților Grupului PPE, politica socială trebuie privită ca o investiţie cu beneficii pe termen lung. Cu cât cetățenii vor fi mai autonomi și mai independenți, cu atât presiunea pusă pe ajutoarele de stat va fi mai mică.

Grupul PPE a avertizat de mai multe ori asupra riscurilor la care sunt expuși atât tinerii, cât și cei trecuți peste 50 de ani, pe o piață a muncii din ce în ce mai competitivă. Iar, în opinia reprezentanților PPE, șomajul reprezintă principala cauză a excluziunii sociale. Tocmai de aceea reprezentanții Grupului subliniază necesitatea unui plan de măsuri îndreptate spre protecția socială a categoriilor defavorizate, corelat cu politici favorabile pieței libere, explicând că doar așa pot fi generate încredere, prosperitate și armonie comunitară.

Citește și: Grupul PPE: Politica comună în materie de azil și migrație va pune punct "turismului de azil"

Reprezentanții Grupului susțin, de asemenea, dreptul cetățenilor UE la salarii care să le ofere o viață decentă. Potrivit statisticilor, aproape 9 la sută dintre persoanele angajate, din Uniunea Europeană, sunt expuse riscului de sărăcie, cele mai vulnerabile fiind femeile. La nivelul statelor membre, spun reprezentanții Grupului PPE, ar trebui luate măsuri corective, cu respectarea atât a posibilităților bugetare ale fiecărui stat, dar ținând seama și de opiniile partenerilor sociali și a beneficiarilor. Nu în ultimul rând, pentru combaterea sărăciei, UE pune la dispoziția statelor membre aproape 4 miliarde de euro, prin Fondul de ajutor european, pentru perioada 2014 – 2020.

Opiniile Grupului PPE privind societatea şi economia se bazează pe convingerea fermă că în Uniunea Europeană fiecare persoană este la fel de importantă, iar succesul proiectului european depinde de capacitate de a răspunde așteptărilor pe care indivizii le au.

Grupul PPE este cel mai mare grup politic din Parlamentul European, cu 215 membri din 27 de state membre.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel