Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a declarat marţi că solicitarea deputatului Remus Cernea de sancţionare a Comisiei juridice pentru că ar fi falsificat votul la un proiect de lege va fi analizată de aceeaşi Comisie pentru a prezenta un punct de vedere.
"Protestul domnului deputat a fost trimis Comisiei juridice pentru analiză şi pentru a prezenta un punct de vedere. Vă reamintesc, Comisia juridică de disciplină şi imunităţi are această obligaţie legală şi eu cred foarte mult în respectarea legalităţii şi a procedurilor. În această comisie, de când sunt eu parlamentar, au fost numai oameni serioşi. Aştept un punct de vedere, îl vom discuta în Biroul permanent şi vom lua o decizie pe cale de consecinţă", a declarat Zgonea la finalul şedinţei Biroului permanent al Camerei Deputaţilor.
El a adăugat că are încredere în Comisia juridică care va analiza protestul lui Cernea, protest care este chiar la adresa Comisiei juridice.
"Am citit nemulţumirile domnului deputat, aşa sunt procedurile, nici eu, nici plenul Camerei Deputaţilor, nicio altă comisie nu se ocupă de disciplină şi imunităţi. Pe cale de consecinţă, toate grupurile politice parlamentare îşi trimit în acea comisie oamenii care sunt serioşi. Vor face un raport conform procedurilor regulamentare şi va fi apoi discutat în comitetul liderilor. Să avem încredere în Comisia juridică", a precizat preşedintele Camerei.
Deputatul independent Remus Cernea a transmis Biroului permanent al Camerei Deputaţilor o scrisoare în care semnala 'un grav abuz al Comisiei juridice din data de 5 martie 2014, care a falsificat votul din cadrul lucrărilor acesteia cu privire la propunerea legislativă privind recunoaşterea parteneriatului civil'.
"Comisia juridică are 25 de membri, dar la momentul votului în sală au fost prezenţi doar aproximativ 10 membri ai comisiei, ceea ce înseamnă că nu era întrunit cvorumul necesar luării unei decizii de minim 13 membri. În raportul comisiei este scris că la dezbateri au fost prezenţi 24 de deputaţi din totalul de 25", a scris Cernea în sesizarea sa.
El a adăugat că şedinţa a fost filmată şi există numeroşi martori care au fost de faţă şi care pot atesta faptul că în niciun caz nu au fost prezenţi 24 de deputaţi, ci doar 8-13 membri, dintre care unii au ieşit din sală la momentul votului.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News