Radu Tudor, cel mai bun jurnalist pe chestiuni militare din România, a vorbit în exclusivitate pentru DC News despre culisele interviului luat Secretarului General al NATO, Jens Stoltenberg, într-un context extrem de complicat. Ziaristul a povestit că acest interviu reprezintă una din marile sale realizări profesionale.
Radu Tudor și Jens Stoltenberg au discutat despre agresiunile Rusiei, profilul României în NATO, angajamentul aliat pentru apărare teritoriilor și populațiilor țărilor membre, în interviul-document difuzat duminică 28 februarie la Sinteza zilei, Antena 3.
DC News: Cum ați reușit să obțineți interviul la Cartierul General de la Bruxelles?
Radu Tudor: Am fost invitat de NATO într-un grup european numit Defense editors. Într-un context foarte complicat, cu agenda foarte încărcată a Secretarului General, echipa sa de comunicare a reacţionat prompt şi cu profesionalism. Am găsit împreună o fereastră de 10 minute în timpul reuniunii miniştrilor apărării din februarie, de la Cartierul General al NATO.
DC News: A fost vreun subiect pe care Jens Stoltenberg l-a evitat?
Radu Tudor: Jens Stoltenberg nu a evitat nici un subiect, este un om foarte plăcut, cu o capacitate de sinteză remarcabilă şi o disponibilitate la efort intelectual şi fizic mult peste medie. În momentele acelea avea peste 20 de întâlniri, discuţii, şedinţe, interviuri... zilnic!
DC News: Ce s-a întâmplat efectiv înainte de interviu?
Radu Tudor: Am discutat şi înainte, şi după interviu. Am remarcat prestaţia deosebită a purtătorului de cuvânt al NATO, Oana Lungescu, un cetăţean britanic de origine român. A făcut carieră la BBC. Sunt şi alţi români acolo în poziţii cheie şi acest detaliu m-a făcut foarte mândru. Sunt de 22 de ani acreditat la Cartierul General al NATO. În ultimul an am făcut trei interviuri cu liderii de top ai NATO: Secretarul General Jens Stoltenberg, Secretarul General Adjunct Alexander Vershbow şi Comandantul Suprem al Forţelor Aliate din Europa - SACEUR, generalul Philip Breedlove.
"Acum 22 de ani participam în premieră națională la semnarea Parteneriatului pentru Pace de către România la Cartierul General de la Bruxelles. De atunci și până azi, am continuat o relație constantă și foarte utilă cu specialiștii Alianței, în calitate de jurnalist acreditat, specializat în probleme militare și de securitate", a adăugat Radu Tudor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu