Rareş Bogdan - Christian Ciocan, dialog aprins la România TV, pe tema scandalului fetiţei bruscate la Baia de Aramă

Europarlamentarul Rareş Bogdan şi Christian Ciocan, purtătorul de cuvânt al Federaţiei Sindicatelor Democratice ale Poliţiştilor, au avut un schimb aprins de replici la România TV, duminică seară, pe tema scandalului provocat de bruscarea minorei din Baia de Aramă, luată din casa unui asistent maternal pentru a fi dată spre adopţie în SUA. 

Christian Ciocan şi Rareş Bogdan au avut un dialog pe un ton ridicat, pe tema intervenţiei poliţiei la Baia de Aramă. Dacă sindicalistul Ciocan a declarat că intervenţia a fost una corectă, pentru a împiedica escaladarea situaţiei, Rareş Bogdan a spus că poliţiştii vor fi percepuţi ca infractori şi vor fi nevoiţi să meargă cu vestă antiglonţ şi la magazin. 

"Dacă aţi văzut, Poliţia a intervenit, era acolo ca să împiedice escaladarea evenimentelor, pe fondul emotivităţii crescute. Federaţia pe care o reprezint înaintează deja Poliţiei Române un set de proceduri pentru a pune înainte drepturile copiilor. Solicităm Secţiei Speciale de Investigare a Magistraţilor o anchetă, pentru a vedea cine a greşit.

Poliţia Română este o instituţie a statului, nu poate fi insultată şi nici nu poate interveni altfel decât în condiţiile legii. Repet, cu tot respectul, poliţiştii din România pot fi judecaţi doar de cei care au competenţă potrivit legii", a spus Christian Ciocan. 

Rareș Bogdan, intervenție

"Lucrurile sunt cât se poate de clare, din punctul meu de vedere. Şi aici vorbim de lipsa de eficienţă a autorităţilor române. A fost o supraforţă prezentă la ridicarea unui copil, nu aveau ce să caute acolo mascaţii. S-au făcut de râs cei din Poliţia Română, o să ajungă să meargă să ia gogoşi cu vestă antiglonţ, poliţiştii vor fi văzuţi ca infractori. Poliţiştii sunt apreciaţi de cetăţeni. Nu cred că era nevoie de mascaţi la ridicarea unui copil", a declarat Rareş Bogdan. 

Mutarea fetiţei din Baia de Aramă din sânul familiei în care a crescut s-a făcut, vineri, cu ajutorul trupelor speciale ale Poliţiei, dar şi cu intervenţia unui procuror din Craiova, care a bruscat fetiţa în mai multe rânduri. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel