Reface drumul lui Badea Cârţan până la Roma, pe jos

Badea-Cartan-Mirel-Magop
Badea-Cartan-Mirel-Magop

Globetrotterul Mirel Magop doreşte să-i aducă un omagiu lui Badea Cârţan, refăcând în aceleaşi condiţii călătoria acestuia la Columna lui Traian.

Traseul său, la fel ca al lui Badea Cârțan, va începe miercuri dimineaţă 7 august, de la Muzeul Memorial din Cărţişoară (jud Sibiu) şi va trece prin Sarmizegetusa, Regia, Timişoara, Szeged, Budapesta, Viena, Salzburg, Lugano, Milano, Torino, Genova, Veneţia și Roma.

Călătoria va dura trei luni, iar acesta speră să ajungă la Roma, chiar de Ziua Națonală a României. Bărbatul va pleca încălţat cu opinci, îmbrăcat cu costum popular şi cojoc, dar conectat la tehnologie spre deosebire de primul.

În desaga de pe umăr, Magop îşi pune un laptop, pentru a comunica pe lungul său traseu cu toţi românii care vor să ştie pe unde a ajuns, ce-a mai făcut, unde a dormit şi cum a fost primit de oameni.

Mirel Magop are 44 de ani, este de fel din Vatra Dornei, iar meseria lui de bază este tâmplăria. În urmă cu trei ani, acesta a început o călătorie prin Europa pe jos. În doi ani, cât a durat călătoria, acesta a reușit să parcurgă nu mai puțin de 20 de mii de kilometri, scrie oradesibiu.ro. Mangop a vizitat atunci nu mai puțin de 32 de țări, din România pânâ la Cercul Polar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel