Siegfried Mureșan: ”Procedura pentru Kovesi, accelerată”. Decizie pentru procuror șef european

Laura Codruța Kovesi
Laura Codruța Kovesi

O echipă de negocieri din Parlamentul European care vor purta discuții cu reprezentanții Consiliului UE pentru desemnarea procurorului-șef al Uniunii Europene, funcție la care candidează Laura Codruța Kovesi va fi aleasă astăzi la Bruxelles. 

Anunțul a fost făcut de europarlamentarul Siegfried Mureșan, care a precizat că decizia va fi luată astăzi, 12 septembrie, în ședința grupurilor parlamentare din Parlamentul European. 

,,Vă anunț că astăzi, în ședința liderilor grupurilor parlamentare din Parlamentul European, Grupul PPE în Parlamentul European va cere accelerarea procedurii de alegere a procurorului-șef european și va susține foarte ferm candidatul român, doamna Laura Codruța Kövesi. Astăzi, în ședința liderilor grupurilor parlamentare, se va desemna echipa de negociatori din partea Parlamentului European care va trebui să negocieze cu Consiliul Uniunii Europene și să ajungă la un acord privind desemnarea procurorului-șef european, a scris Mureșan. 

În ședința de astăzi, 12 septembrie, va fi validată componenţa comisiei de negociere a PE, urmând ca într-un dintre sesiunile plenare să fie dat votul final. Prin urmare, după 20 sau 21 septembrie este posibil să fie reluate negocierile cu Consiliul UE. 

Din echipa de negociere vor face parte preşedintele Comisiei LIBE Juan Lopez Aguilar, parte a grupului S&D, din Spania, preşedintele Comisiei CONT Monika Hohlmeier, parte a grupului Popularilor Europeni (PPE), din Germania şi vicepreşedintele Comisiei LIBE Maite Pagazaurtundua, parte a Renew Europe, din Spania.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel