Stare de asediu în capitala Republicii Ecuador. Papa Francisc: Mă alătur durerii pentru cei morţi şi răniţi

Papa Francisc a declarat că "urmăreşte cu îngrijorare" situaţia din Ecuador afectat de o criză socială fără precedent în care şase persoane au murit şi alte 1.000 au fost rănite, relatează AFP.

"Sunt îngrijorat, împreună cu toţi membrii sinodului episcopilor din regiunea Amazonei şi în special cei din Ecuador, în legătură cu se întâmplă în ultimele două săptămâni în această ţară", a declarat papa argentinian, scrie Agerpres.

"Rugăciunea noastră comună se îndreaptă către Ecuador (...) şi mă alătur durerii pentru cei morţi şi răniţi", a mai spus Papa Francisc.

"Încurajez oamenii să caute pace socială, cu o atenţie specială asupra populaţiilor celor mai vulnerabile şi drepturilor omului", a concluzionat Suveranul Pontif.

Criza socială fără precedent care afectează Ecuadorul de peste zece zile a fost declanşată de anunţul unor reforme economice, în schimbul unui împrumut din partea Fondului Monetar Internaţional (FMI).

Stare de asediu

Capitala Quito se prăbuşea sâmbătă în haos în pofida intrării în vigoare a stării de asediu şi controlului militar. La mijlocul zilei, mai mulţi nor de fum pluteau deasupra oraşului situat la 2.850 de metri altitudine, reflectând tirurile încrucişate cu rachete artizanale şi grenade lacrimogene între manifestanţi şi forţele de ordine.

În plus, manifestanţi purtând cagule au incendiat sediul inspecţiei generale a finanţelor, în nordul capitalei Quito. Alte atacuri au vizat sediile din Quito ale canalului de televiziune Teleamazonas şi jurnalului El Mercurio. Mişcarea indigenă, vârful de lance al contestării, a dezminţit imediat orice implicare în aceste atacuri, la câteva ore după ce a acceptat public oferta de dialog a preşedintelui Lenin Moreno.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel