Tensiuni SUA-IRAN. Rohani ia apararea Gardienilor Revolutiei

Hassan Rohani
Hassan Rohani

După ce trupele de elită iraniene au fost catalogate drept organizaţie teroristă străină de către SUA, reacţia Iranului nu a întârziat să apară.

Preşedintele Iranului, Hassan Rohani, a luat apărarea corpului de elită Gardienii Revoluţiei, spunând că reprezintă apărătorii republicii islamice.

Gardienii şi-au sacrificat viaţa pentru a apăra poporul, revoluţia noastră (din 1979). Astăzi, America le poartă ranchiună Gardienilor, îi trece pe 'lista neagră', a declarat Rohani într-un discurs transmis în direct de către televiziunea de stat iraniană.

Această greşeală îi va uni pe iranieni şi Gardienii vor deveni şi mai populari în Iran... America a folosit terorişti ca instrument în regiune, în timp ce Gardienii au luptat împotriva lor din Irak până în Siria, a mai afirmat Rohani.

Este pentru prima dată când SUA califică forţele armate ale unei ţări drept grup terorist.

„IRGC (trupele iraniene de elită - n.red.) sunt principalul mijloc prin care guvernul iranian își dirijează și implementează campania teroristă globală”, a arătat Trump într-un comunicat.
 
Măsura „clarifică perfect riscurile colaborării cu IRGC sau de a-i acorda sprijin. Dacă colaborați cu IRGC, finanțați terorismul”, a insistat președintele Statelor Unite, Donald Trump
 

Măsura a fost cerută de Israel

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a salutat decizia SUA de a include Gardienii Revoluţiei din Iran pe lista organizaţiilor teroriste străine, informează AFP.

"Mulţumesc prietenului meu drag, preşedintelui SUA Donald Trump, pentru că a decis să plaseze Gardienii Revoluţiei din Iran pe lista organizaţiilor teroriste. Îi mulţumesc pentru că a răspuns pozitiv la încă una dintre solicitările mele, ceea ce serveşte intereselor ţării noastre şi ale ţărilor din regiune", a precizat Benjamin Netanyahu pe contul său de Twitter.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel