Trump afirmă că Bloomberg va eşua în cursa pentru Casa Albă

Preşedintele american Donald Trump a afirmat vineri că fostul primar al New Yorkului, Michael Bloomberg, va suferi un eşec dacă se va lansa în cursa pentru Casa Albă, aşa cum ar urma să facă, relatează AFP şi dpa, scrie Agerpres.

"Micul Michael va eşua" pentru că "nu a făcut ce trebuie ca să reuşească", a anticipat Trump, asigurând, pe de altă parte, că este candidatul pe care i-ar plăcea cel mai mult să-l învingă la scrutinul prezidenţial din 2020.

Omul de afaceri miliardar - locul 9 pe plan mondial, conform Forbes - a anunţat în martie că nu va lua parte la alegeri, având în vedere că în cursă se află deja circa 20 de democraţi şi în plus nu doreşte să submineze şansele fostului vicepreşedinte Joe Biden, care se situează, asemenea lui, pe o poziţie centristă.

Joi, apropiaţi ai lui Bloomberg (77 de ani) au indicat însă că acesta dispune deja de semnăturile necesare pentru a-şi înregistra candidatura în statul Alabama, termenul limită pentru înregistrare fiind în acest stat vineri seara.

"Nu va reuşi, dar cred că o să-i dăuneze lui Biden", a mai apreciat vineri Trump. "Îl cunosc de mult pe Michael. A spus multe lucruri bune despre mine. Astăzi nu mai este acelaşi om", a adăugat Trump, într-o serie de remarci făcute în grădina Casei Albe. "O să cheltuiască mulţi bani. Are probleme serioase. Unele probleme personale şi multe altele", a menţionat preşedintele. "Nu are magia necesară să câştige", a conchis Trump.

Bloomberg - care a fost multă vreme republican, în 2016 a avut în vedere să ia parte la prezidenţiale ca independent, iar în prezent este democrat - are o avere netă estimată la 52 miliarde de dolari. Comparativ, averea lui Trump se apropie de 3 miliarde.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel